Auto: Simone Tempestini a castigat un nou titlu de campion national de raliuri

PNL

Pilotul de origine italiana Simone Tempestini a castigat un nou titlu de campion national de raliuri, al patrulea in ultimii cinci ani, sambata, dupa ce a castigat TESS Rally 48, etapa a 8-a si ultima a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2019, relateaza Agerpres.

Echipajul Simone Tempestini/Sergiu Itu (Hyundai I20 R5) s-a impus cu timpul de 01 h 19 min 50 sec 1/10, potrivit site-ului FRAS, urmat de Sebastian Barbu/Bogdan Iancu (Skoda Fabia R5), la 02 min 28 sec 2/10, si Dan Girtofan/Tudor Marza (Skoda Fabia R5), la 02 min 35 sec 2/10, etc.

Tempestini a castigat toate cele cinci probe speciale de sambata.

Cel mai tanar campion national absolut din istorie a urcat pe locul 3 in topul campionilor all-time din Romania.Tempestini jr i-a depasit pe Aurel Puiu, Stefan Vasile si Francois Delecour, care aveau fiecare cate 3 titluri. Pe primul loc este Titi Aur, cu 8 titluri, in timp ce regretatul Ludovic Balint este al doilea, cu 7 trofee similare.

In aceasta editie a CNRD, reprezentantul Napoca Rally Academy a castigat 5 din totalul de 8 etape ale sezonului. Din totalul de 82 de probe speciale care s-au desfasurat in 2019, pilotul in varsta de 25 de ani a castigat 49. In clasamentul general, Tempestini a fost urmat de Valentin Porcisteanu, care a abandonat sambata, locul al treilea a fost ocupat de Dan Girtofan etc.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1