septembrie 26, 2021

Autorii atacurilor de la Teheran sunt cetateni iranieni recrutati de Statul Islamic (oficial)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Autorii atacurilor intreprinse miercuri impotriva parlamentului si a mausoleului lui Khomeini la Teheran, soldate cu 13 morti, sunt cetateni iranieni care fusesera recrutati de gruparea Stat Islamic (SI), a declarat un inalt responsabil iranian, citat de AFP si titrat de Agerpres.

Cei sase atacatori ”erau iranieni si aderasera la Daesh (acronimul in limba araba pentru Statul Islamic) undeva prin Iran”, a declarat miercuri seara la televiziunea nationala Reza Seifollahi, secretar-adjunct al Consiliului national suprem de securitate.

Atacurile de miercuri sunt primele actiuni de acest fel revendicate de gruparea jihadista pe teritoriul iranian. SI a amenintat in ultimele luni ca va ataca Iranul, tara siita in proportie de 90% si care contribuie cu un puternic sprijin militar impotriva gruparii jihadiste in Siria si Irak.

Patru atacatori au actionat impotriva parlamentului de la Teheran. Doi si-au detonat incarcaturile explozive si doi au fost impuscati de fortele de securitate.

Autorii atacului din parlament aveau varste cuprinse intre 20 si 25 de ani, a declarat agentiei Fars Mohammad Hossein Nejat, adjunctul sefului serviciilor de securitate ale Gardienilor Revolutiei, corpul de elita al Iranului.

Musulmanii siiti sunt considerati de catre sunniti drept apostati. Sunnitii constituie o minoritate importanta in Iran, indeosebi la frontierele sale cu Irakul si Pakistanul.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2