Autoritatile de la Beijing promit sa redea chinezilor un „cer albastru”

Reclame home 1
Reclame home 1

Premierul Li Keqiang a promis duminica sa redea chinezilor un „cer albastru”, in timp ce tara este din ce in ce mai regulat asfixiata de un nor de poluare toxica, transmite AFP, informeaza AGERPRES.

In discursul solemn rostit la deschiderea sesiunii anuale a Parlamentului, Li s-a aratat hotarat sa „poarte un razboi fara mila pentru a pastra cerul albastru”, la doua luni dupa un varf de poluare in decursul caruia nordul Chinei a fost plasat, pentru sase zile, sub alerta rosie.

Numarul doi al regimului comunist a asigurat ca guvernul sau va intari in acest an normele ecologice si le va aplica de o maniera mai stricta. „Vom inchide fara ezitare, potrivit legii”, intreprinderile care nu se incadreaza in normele de emisie, a declarat premierul Chinei, tara aflata pe primul loc in topul mondial al poluarii.

Cei care polueaza pe ascuns sau care fraudeaza vor fi pedepsiti cu severitate”, a atentionat acesta cadrele regimului. Promitand combaterea poluarii „pana la victoria finala”, seful guvernului de la Beijing a dat asigurari ca „albastrul azuriu se va vedea mai mult in fiecare an”.

El a mentionat in special poluarea provocata de utilizarea carbunelui, care asigura inca 62% din balanta energetica a Chinei, chiar daca ponderea acestei energii poluante in mod special a scazut cu doua puncte anul trecut.

Peste trei milioane de gospodarii vor trece de la carbune la electricitate sau gaz in acest an, a indicat Li in fata a 3.000 de deputati ai Adunarii Nationale Populare, reuniti la Palatul Poporului din Beijing sub un cer neobisnuit de albastru.

Presa oficiala a indicat in ultimele zile ca industriile ar trebui sa-si inchida sau sa-si reduca productia pentru a evita un nou episod de smog in capitala cu prilejul acestei reuniuni cruciale pentru imaginea regimului chinez.

In acelasi discurs, premierul Li Keqiang a indicat ca tinta de crestere economica a Chinei pentru 2017 va fi de circa 6,5% sau mai mult, daca este posibil in practica.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole