Autoritatile din Beijing ofera recompense in bani celor care ajuta la deconspirarea de spioni straini

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Autoritatile din Beijing, capitala Chinei, si-au intensificat luni campania impotriva spionajului extern, oferind recompense care variaza intre 1.500 de dolari si 73.000 de dolari cetatenilor care denunta presupusi spioni, au relatat media de stat, potrivit Reuters, informeaza AGERPRES.

De la preluarea mandatului in 2013, presedintele Xi Jinping a supervizat o serie de legi si campanii de intarire a securitatii nationale a Chinei in fata amenintarilor interne si straine.

Nevoia ”stringenta” de noi masuri pentru contracararea spionilor straini este un efect secundar regretabil al reformelor si deschiderii Chinei catre lume, a comentat publicatia oficiala Beijing Daily.

“Organismele de spionaj straine si alte forte ostile au profitat de asemenea de oportunitate pentru a ne sabota tara prin infiltrare politica, diviziune si subversiune, prin furt de secrete si complot”, a adaugat cotidianul.

Biroul National de Securitate al orasului Beijing ii incurajeaza pe cetateni sa se alature campaniei de contraspionaj, oferind recompense cuprinse intre 10.000 de yuani (1.500 de dolari) si 500.000 de yuani (73.000 de dolari) pentru informatii despre spioni, se mai arata in Beijing Daily.

Guvernul a primit noi atributii de aparare a tarii printr-o lege privind securitatea nationala in 2014, urmata de masuri privind contraterorismul, gestionarea relatiei cu organismele nonguvernamentale straine si securitatea cibernetica.

Guvernele occidentale s-au exprimat impotriva noilor masuri, despre care spun ca definesc interesele nationale ale Chinei intr-un sens mult prea larg, existand riscul ca ele sa fie folosite pentru a intensifica reprimarea disidentei.

China sustine ca legile sunt justificate si corespunzatoare, data fiind realitatea ingrijorarilor sale privind securitatea nationala.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *