Autoritatile germane o cauta pe ”bunica nazista” care nu s-a prezentat la inchisoare pentru executarea pedepsei

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Comitetul International Auschwitz si-a exprimat duminica speranta ca o femeie condamnata la inchisoare pentru negarea Holocaustului, supranumita ”bunica nazista”, se va afla in scurt timp in spatele gratiilor dupa ce nu s-a prezentat saptamana trecuta la penitenciar pentru a-si incepe perioada de detentie, informeaza DPA, transmite AGERPRES.

Ursula Haverbeck, in varsta de 89 de ani, a fost condamnata in august 2017 dupa ce a fost acuzata de incitare la ura, in urma declaratiilor sale potrivit carora Auschwitz a fost doar un lagar de munca, niciodata utilizat pentru exterminare in masa.

Ea a facut recurs la acest decizie, insa un tribunal regional din landul Saxonia Inferioara a dispus ca sentinta pronuntata de Tribunalul de Stat din Verden este intemeiata din punct de vedere legal si trebuie sa fie pusa in aplicare.

Tribunalul din Verden a gasit-o pe Ursula Haverbeck vinovata la acuzatia de incitare la ura in opt situatii si a condamnat-o la doi ani de inchisoare fara suspendare.

Haverbeck trebuia sa inceapa executarea sentintei miercuri, conform cotidianului german Bild.

”Putem doar spera ca autoritatile judiciare si politia o cauta urgent”, a declarat duminica vicepresedintele executiv al Comitetului International Auschwitz, Christoph Heubner.

Haverbeck este autoarea a mai multor texte care au aparut in publicatia ”Stimme des Reiches” in care afirma ca Holocaustul nu a avut loc niciodata.

Femeia a mai fost condamnata de cateva ori pentru incitare la ura. In timpul unui proces anterior, ea a vorbit despre ”minciuna de la Auschwitz” pretinzand ca lagarul nazist din Polonia ocupata nu a fost unul de exterminare, ci de munca.

Conform estimarilor, 1,1 milioane de oameni au fost ucisi la Auschwitz, 90% dintre acestea fiind evrei.

Autoritatile din Germania dau in judecata persoanele care neaga Holocaustul in virtutea unei legi din 1985 si a amendamentelor ulterioare ale acesteia, care interzic incitarea la ura.

Orice persoana care sustine, neaga sau minimizeaza asasinarea in masa a evreilor si a altor grupuri de persoane considerate indezirabile de cel de-al III-lea Reich poate primi o pedeapsa cuprinsa intre amenda si cinci ani de inchisoare, noteaza sursa citata.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *