Autoritatile israeliene au inceput sa trimita notificari de expulzare solicitantilor de azil africani

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Autoritatile israeliene au inceput sa trimita notificari solicitantilor de azil africani, in cadrul planului guvernamental care vizeaza expulzarea a circa 38.000 de oameni, a declarat un purtator de cuvant al Ministerului de Interne israelian, citat de dpa, informeaza AGERPRES.

Sunt vizati barbatii fara copii, care sunt instiintati astfel ca au la dispozitie doua luni pentru a parasi Israelul, in caz contrar putand ajunge dupa gratii.

Planul de expulzari a fost criticat atat de organizatii internationale pentru drepturile omului, cat si de ONG-uri din tara, care sustin ca deportarea solicitantilor de azil, majoritatea sudanezi si eritreeni, incalca dreptul international si ii pune in pericol. In schimb, potrivit guvernului israelian, este vorba de „imigranti economici”.

Planul stipuleaza ca solicitantii de azil care aleg sa plece sa primeasca 3500 de dolari si un bilet de avion catre o tara terta. Femeile, copiii si tatii cu copii dependenti sunt exclusi din planul de expulzare. Incepand din aprilie, indemnizatia de 3500 de dolari va fi redusa treptat, iar cei care nu pleaca pot fi arestati.

Multi dintre solicitantii de azil afirma ca prefera inchisoarea decat sa se intoarca in Africa.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole