Autoritatile italiene au inaugurat podul de la Genova care s-a prabusit partial in august

Autoritatile italiene au inaugurat, official, sambata santierul podului de la Genova care s-a prabusit partial in august, costul lucarilor de demolare si excavare fiind estimat la 19 milioane de euro, a informat un decret semnat vineri, potrivit AFP, titrat de Agerpres.

Un consortiu de cinci firme italiene se va ocupa de acest santier, a precizat un comunicat al Ministerului italian al Infrastructurii si Transporturilor.

“Este un moment important pentru intreaga tara”, a comentat vineri ministrul infrastructurii si transporturilor, Danilo Toninelli, recunoscand, in acelasi timp, ca “provocarea reconstructiei rapide a podului cu siguranta nu este simpla”.

Un pod nou a fost promis pentru toamna anului 2019.

La 14 august, prabusirea viaductului Morandi, care lega orasul Genova si portul sau de autostrazi spre alte orase italiene si spre Franta, a facut 43 de moti si zeci de raniti.

Justitia italiana a deschis o ancheta impotriva a 20 de persoane si a companiei Autostrade per l’Italia (Aspi), operatorul privat al autostrazii, pentru omor din culpa si nerespectarea normelor de securitate.

Foto: Wall Street Journal

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1