Autoritatile judetene sustin amenajarea trecerii de cale ferata in localitatea Ticau

Prefectul Vasile Moldovan s-a deplasat, la solicitarea Primariei si Consiliului Local Ulmeni, respectiv a locuitorilor din zona, in localitatea Ticau, orasul Ulmeni pentru a analiza oportunitatea amenajarii trecerii de cale ferata, care asigura accesul autovehiculelor la drumul judetean 108 A.

Din comisia care a analizat situatia au facut parte vicepresedintele Consiliului Judetean, George Moldovan, primarul orasului Ulmeni, George Moldovan, prim-adjunctul inspectorului sef al ISU Maramures, colonel Ioan Ionita Sirb, seful Politiei Orasului Ulmeni, comisar de politie Marcel Vasile Vadean, subcomisarul de politie Vasile Belea de la Serviciul Politiei Rutiere Maramures, comisarul sef de politie Stefan Bora, Politia Transporturi Feroviare.

“Pasajul de cale ferata care asigura accesul auto la DJ 108A (la km 146+020) a fost desfiintat de Centrul Regional de Exploatare, Intretinere si Reparatii Cluj. In zona mai exista un pasaj de cale ferata, situat la o distanta de aproximativ 700 de metri, insa este amenajat in rampa, iar accesul auto este dificil, deoarece este amenajat cu pietris in perimetrul de protectie al caii ferate, iar in conditii de vreme nefavorabila (precipitatii sub forma de ploaie, ninsoare sau inghet), autovehiculele pot ramane suspendate sau sa se opreasca pe sinele de cale ferata si sa conduca la producerea de accidente rutiere soldate cu victime, respectiv pagube materiale.

Un alt impediment este ca drumul de acces, este ingustat, iar vehiculele cu capacitatea de peste 7,5 tone nu pot efectua manevra de intoarcere, fapt ce poate conduce la blocaje rutiere.

Analiza situatiei de risc conduce, inclusiv la accesul dificil al autovehiculelor care intervin la producerea unor situatii de urgenta (pompieri, ambulanta,  SMURD, politie), vehiculelor care asigura aprovizionarea cu produse alimentare, respectiv serviciile de salubritate. Autoritatile judetene sustin si considera ce se impune, prin derogare de la normativele legislatiei in vigoare, amenajarea celor doua pasaje de cale ferata”, a spus reprezentantul Guvernului in teritoriu.

In zona sunt amplasate peste doua sute de gospodarii si anexe gospodaresti, in care traiesc peste 700 de cetateni. Desfiintarea pasajului de cale ferata de la km 146+020, a afectat cursurile elevilor de la scoala situata in apropiere, au precizat locuitorii localitatii. Amenajarea corespunzatoare a celor doua treceri de cale ferata ar facilita accesul vehiculelor la DJ 108 A, stabilirea si montarea de indicatoare cu sens unic pe drumul ingustat care strabate localitatea Ticau.

Situatia va fi prezentata la intalnirea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, cu solicitarea de a cuprinde in planul de investitii a regionalei, amenajarea corespunzatoare a celor doua pasaje de cale ferata. Este, din punct de vedere financiar (investitie si costuri) mai rentabil, decat sa aloci resurse materiale pentru mutarea unei comunitati si constructia unei noi scoli, a mai afirmat prefectul Vasile Moldovan.     

Institutia Prefectului – Judetul Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1