Autoritatile maramuresene, discutii despre doua imobile cu probleme din Baia Mare si Baia Sprie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In sedinta extraordinara a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta desfasurata luni, 16 aprilie s-au discutat aspecte privind prabusirea unor pereti de la imobile situate in municipiul Baia Mare, respectiv orasul Baia Sprie, ambele inregistrate pe lista monumentelor istorice, se arata intr-un comunicat de presa.

Presedintele Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, prefectul Vasile Moldovan, a precizat ca in situatii de urgenta pot fi emise avize de urgenta pentru interventii, fara consultarea comisiilor specialitate (Comisia Zonala a Monumentelor Istorice etc.) de catre Directiile Judetene de Cultura, cu conditia ca interventiile sa fie reversibile.

Interventiile in regim de urgenta se fac cu specialisti si experti atestati ai Ministerului Culturii si Identitatii Nationale si sub inspectia si controlul propriu al Directiei Judetene pentru Cultura Maramures. Eliberarea avizelor de urgenta pentru inlaturarea pericolului public au ca scop asigurarea protectiei constructiei in ansamblul ei si a elementelor purtatoare de valori culturale (tehnice, artistice, memoriale etc.) in timpul interventie si dupa aceasta, respectiv asigurarea documentarii interventiei, a mai adaugat presedintele C.J.S.U.

Directorul Directiei Judetene pentru Cultura Maramures, Aura Pintea, a mentionat ca structura imobilului amplasat in Piata Libertatii din orasul Baia Sprie este grav avariata.

“Ne-am deplasat in teren impreuna cu reprezentantii Inspectoratului de Politiei al Judetului Maramures pentru verificarea starii de siguranta a imobilului si luarea masurilor de siguranta. In urma verificarilor s-a constatat faptul ca firma care detinea imobilul a fost radiata la cererea acesteia”.

In sedinta extraordinara a fost aprobata constituirea unei comisii mixte, alcatuite din reprezentanti ai Institutiei Prefectului-Judetul Maramures, Consiliului Judetean Maramures, Inspectoratului de Politiei al Judetului Maramures, Inspectoratului de Stat in Constructii, Directiei Judetene pentru Cultura Maramures si din cadrul unitatilor administrativ-teritoriale, care sa procedeze la identificarea cladirilor ce presupun un grad de risc ridicat din punct de vedere al structurii de rezistenta, dar si pentru luarea masurilor specifice de inlaturare a starii potential generatoare de situatii de urgenta. De asemenea, au fost aprobate grupurile de suport tehnic constituite la nivelul judetului.

 ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2