Autoritatile maramuresene, pregatite de iarna

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Anton Rohian, prefectul judetului Maramures, a participat miercuri, 19 noiembrie, la videoconferinta cu prefectii si autoritatile administratiei publice centrale si locale, sustinuta de viceprim-ministrul pentru securitate nationala, ministrul afacerilor interne, domnul Gabriel Oprea, avand ca tema masurile care vor fi dispuse in contextul pregatirii pentru iarna.

Conform datelor furnizate de Administratia Nationala de Meteorologie, in 26 de judete ale tarii, printre care si judetul Maramures, sunt anuntate precipitatii sub forma de ploi, care se vor transforma in lapovita si ninsoare. 

„Va reamintesc ca legea prevede obligatia conducatorilor auto de a avea cauciucuri de iarna atunci cand circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei, indiferent de perioada calendaristica. Ii rog pe toti conducatorii auto care nu si-au echipat masinile pentru iarna sa evite deplasarea pe drumurile unde sunt anuntate caderi de zapada. Nu ne dorim sa apara accidente grave sau oameni blocati in trafic din cauza zapezii” a precizat ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea.

In ceea ce priveste componenta de interventie pentru situatii de urgenta pentru judetul Maramures sunt pregatite urmatoarele efective si mijloace tehnice: 25 de militari, o unitate medicala si 3 autocamioane cu capacitate mare de trecere (DAC 365T) din cadrul UM 01354 Baia Mare; 80 de pompieri, 20 de autospeciale, 7 ambulante SMURD, 1 medic si 7 paramedici din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Maramures; 30 de politisti si 15 mijloace auto (inclusiv de teren) din cadrul Serviciului de Politie Rutiera al I.P.J. Maramures; pana la 220 de jandarmi (in functie de gradul de alertare), o autospeciala si 3 autovehicule din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Maramures.

Totodata, viceprim-ministrul pentru securitate nationala, Gabriel Oprea, a reiterat dispozitiile privind aplicarea masurilor de inchidere a segmentelor de drum care nu mai prezinta siguranta pentru circulatia publica.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2