Autoritatile marocane au impiedicat 89.000 de migranti sa ajunga ilegal in Europa in 2018, conform Ministerului de Interne

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Autoritatile marocane au impiedicat anul trecut 89.000 de migranti sa ajunga ilegal in Uniunea Europeana, o crestere cu 37% fata de 2017, a anuntat joi Ministerul de Interne de la Rabat, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Marocul, unde cetatenii altor state africane pot intra fara viza, a devenit poarta principala de iesire pentru migranti spre Europa dupa ce politica mai dura a Italiei si ajutorul dat de UE pazei de coasta libiene au redus numarul celor care incearca sa traverseze dinspre coastele libiene.

Potrivit Ministerului de Interne de la Rabat, autoritatile au dezmembrat anul trecut 229 retele de trafic de migranti.

Aproximativ 80% dintre migrantii interceptati in 2018 erau cetateni straini, 29.715 persoane au fost salvate pe mare, iar 5.608 au ales sa revina voluntar in tarile lor, mai arata cifrele comunicate.

In timp ce unii migranti au incercat sa patrunda in enclavele spaniole din Africa – Ceuta si Melilla -, alti au platit traficanti pentru a-i transporta cu ambarcatiunile pe malul celalalt al Mediteranei, aflat la o distanta de doar 14 km.

Uniunea Europeana a transferat deja 30 milioane de euro din cele 140 milioane promise in octombrie pentru a ajuta Marocul sa combata migratia ilegala, a declarat joi sefa diplomatiei europene, Federica Mogherini, intr-o conferinta de presa la Rabat.

Aproximativ jumatate din cei 111.558 migranti si refugiati care au ajuns in Europa pe mare in 2018 au ales ruta occidentala, care desparte Peninsula Iberica de nordul Africii, potrivit datelor Organizatiei Internationale pentru Migratii (OIM).

Alti 2.217 si-au pierdut viata in incercarea de traversare a Mediteranei, dintre care 744 pe ruta occidentala, a indicat OIM.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole