Autoritatile se asteapta la un trafic de peste 14 milioane de pasageri pe aeroporturile bucurestene in 2018

home camp2
home camp2
home camp2

Numarul de pasageri pe care il vor inregistra aeroporturile bucurestene la sfarsitul anului va depasi 14 milioane, a declarat, vineri, purtatorul de cuvant al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB), Valentin Iordache, informeaza AGERPRES.

“Anul acesta ne asteptam sa depasim lejer 14 milioane de pasageri”, a spus el, dupa evenimentul de lansare a noilor rute Air Canada Rouge de la Toronto si Montreal catre Bucuresti.

Potrivit acestuia, programul strategic de dezvoltare a infrastructurii Aeroportului International Henri Coanda se afla “cumva in linie dreapta”, urmand sa aiba loc exproprierea terenurilor pentru utilitate publica.

“Extinderea inseamna de fapt acest program strategic de dezvoltare a infrastructurii la aeroport, care, desi a fost de-a lungul timpului amanat din varii motive, acum se afla cumva in linie dreapta, pentru ca ne apropiem de momentul in care se va produce acea expropriere a terenurilor pentru utilitate publica, acestea urmand a fi concesionate catre aeroport si pe aceasta zona se vor dezvolta noi terminale de pasageri, platforme, cai de rulare, astfel incat si capacitatea pistelor – pentru ca nu vom construi o noua pista, vom ramane cu acestea doua -, dar caile de rulare vor permite ca aceasta capacitate a pistelor sa creasca substantial. In consecinta, si traficul va putea sa creasca si noi sa avem posibilitatea de a-l acomoda in bune conditii”, a precizat Iordache.

Planurile de extindere ale aeroportului au fost realizate in urma cu mai mult de zece ani, insa dificultatea operatiunilor de expropriere si a licitatiilor aferente au intarziat masiv lucrarile, care ar fi trebuit sa fie finalizate in 2018.

Noul terminal proiectat pentru Aeroportul Henri Coanda urmeaza a avea 25 de noi porti de imbarcare.

Aeroporturile Henri Coanda si Baneasa au avut anul trecut un trafic de 12,84 milioane de pasageri, in crestere cu 16,8% fata de anul precedent.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *