Autoritatile se asteapta la un trafic de peste 14 milioane de pasageri pe aeroporturile bucurestene in 2018

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Numarul de pasageri pe care il vor inregistra aeroporturile bucurestene la sfarsitul anului va depasi 14 milioane, a declarat, vineri, purtatorul de cuvant al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB), Valentin Iordache, informeaza AGERPRES.

“Anul acesta ne asteptam sa depasim lejer 14 milioane de pasageri”, a spus el, dupa evenimentul de lansare a noilor rute Air Canada Rouge de la Toronto si Montreal catre Bucuresti.

Potrivit acestuia, programul strategic de dezvoltare a infrastructurii Aeroportului International Henri Coanda se afla “cumva in linie dreapta”, urmand sa aiba loc exproprierea terenurilor pentru utilitate publica.

“Extinderea inseamna de fapt acest program strategic de dezvoltare a infrastructurii la aeroport, care, desi a fost de-a lungul timpului amanat din varii motive, acum se afla cumva in linie dreapta, pentru ca ne apropiem de momentul in care se va produce acea expropriere a terenurilor pentru utilitate publica, acestea urmand a fi concesionate catre aeroport si pe aceasta zona se vor dezvolta noi terminale de pasageri, platforme, cai de rulare, astfel incat si capacitatea pistelor – pentru ca nu vom construi o noua pista, vom ramane cu acestea doua -, dar caile de rulare vor permite ca aceasta capacitate a pistelor sa creasca substantial. In consecinta, si traficul va putea sa creasca si noi sa avem posibilitatea de a-l acomoda in bune conditii”, a precizat Iordache.

Planurile de extindere ale aeroportului au fost realizate in urma cu mai mult de zece ani, insa dificultatea operatiunilor de expropriere si a licitatiilor aferente au intarziat masiv lucrarile, care ar fi trebuit sa fie finalizate in 2018.

Noul terminal proiectat pentru Aeroportul Henri Coanda urmeaza a avea 25 de noi porti de imbarcare.

Aeroporturile Henri Coanda si Baneasa au avut anul trecut un trafic de 12,84 milioane de pasageri, in crestere cu 16,8% fata de anul precedent.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2