Autoritatile spaniole si maramuresene sarbatoresc Ziua Nationala a Romaniei, alaturi de romanii din Spania (FOTO)

delegatie-madridUn gest frumos si, totodata, o premiera pentru judetul Maramures, a fost invitatia lansata de Ambasada Romaniei in Spania spre Consiliul Judetean Maramures, de a marca cei 135 de ani de relatii diplomatice intre Romania si Spania, prin participarea la manifestarile dedicate comunitatii romane din Spania, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.

Manifestarile au inceput in cursul serii de 30 noiembrie, cand la Ambasada Romaniei in Spania a avut loc receptia oficiala pentru diplomati si autoritati. Consiliul Judetean Maramures a fost reprezentat de Gabriel Zetea – presedinte, Ioan Doru Dancus – vicepresedinte, consilierii judeteni Ioan Sas, Gheorghe Barlea, Nicolae Misulec, Gyöngzike Böndi si de reprezentanti ai Biroului Relatii Internationale si ai Serviciului Relatii Publice si Promovarea Judetului. Preasfintitul Timotei Lauran, episcop titular al Episcopiei Ortodoxe Romane a Spaniei si Portugaliei s-a alaturat participantilor pentru a sarbatori Ziua Nationala a Romaniei.

Evenimentul a debutat pe acorduri de vioara, prin interpretarea imnurilor Romaniei si al Spaniei, de catre violonista Clara Cernat. Gabriela Dancau, ambasador al Romaniei in Regatul Spaniei, prin cuvantul de bun venit adresat participantilor, a multumit Consiliului Judetean Maramures pentru prezenta si implicarea in manifestarile ce vor urma. Acesta a vorbit si despre necesitatea cooperarii romano – spaniole la nivelul autoritatilor locale si regionale.

„Multumim doamnei ambasador, Gabriela Dancau, pentru promovarea facuta Maramuresului, pentru grija si atentia pe care ne-a acordat-o in aceste zile si pentru ca a asezat Maramuresul, ca punct central al manifestarilor dedicate Zilei Nationale a Romaniei, in Madrid. Maramuresul este un loc spiritual, unde credinta si patriotismul sunt sentimente prezente in aproape fiecare om, iar Ziua Nationala a Romaniei are pentru fiecare comunitate maramureseana o semnificatie aparte.

Sa sarbatoresti 1 Decembrie in Maramures este un moment unic si inaltator, iar pentru romanii, dar mai ales pentru maramuresenii care nu pot fi acasa de ziua lor, pentru ca isi castiga decent traiul in tari straine, autoritatile pot organiza evenimente care sa le aduca aminte de fibra lor nationala si care sa le mai atenueze dorul de casa”, a apreciat Gabriel Zetea, presedintele Consiliului Judetean Maramures.

Manifestarile vor continua, astazi, cu o intalnire de lucru la sediul Ambasadei Romaniei in Spania. In cadrul conferinte de presa care va urma, presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea va discuta si cu turoperatorii. Spre seara, romanii stabiliti sau aflati la munca in statul spaniol vor asista la un spectacol de muzica si dans oferit de Ansamblul Folcloric National ”Transilvania”.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

delegatie-madrid2

delegatie-madrid1

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. Danny

    Conducerea executiva a Consiliului judetean a fost prezenta in Spania ,un gest frumos,dar,era, necesar din respect pentru cetatenii acestui judet si in special pentru baimareni ca un reprezentat al tripletei imature sa participe si la manifestarile organizate la Baia Mare.La asa oameni ,reprezentarea este pe masura.Regretabil.Ar trebui sa ia niste lectii de diplomatie si modestie .

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1