Autoritatile ucrainene acuza rebelii de încalcarea repetata a armistitiului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

ucraina soldatArmata ucraineana a acuzat militiile separatiste proruse de încalcarea repetata a armistitiului intrat în vigoare la 15 februarie, în conformitate cu acordurile de la Minsk, destinate sa reglementeze situatia din estul Ucrainei, scena unui conflict armat între trupele guvernamentale si insurgenti înarmati, relateaza EFE citata de Agerpres.

În total, 20 de atacuri au lansat numai în decursul zilei de luni separatistii împotriva pozitiilor fortelor guvernamentale între orele locale 18:00 si 24:00 (15:00 si 21:00 GMT), afirma comandamentul unei parti a trupelor ucrainene dislocate în zona de conflict.

În cele mai multe dintre aceste atacuri, insurgentii au folosit arme de calibru mic, însa în sase cazuri au recurs la mortiere si într-un caz la artileria grea, potrivit comunicatului postat pe Facebook.

Atacurile s-au produs în afara zonelor rezidentiale si nu s-au soldat cu victime umane, precizeaza armata ucraineana.

‘Unitatile noastre nu au raspuns la provocarile inamicului si au deschis focul numai atunci cand a existat pericolul direct la viata militarilor nostri’, conform aceluiasi comunicat.

Cel putin 6.000 de persoane, deopotriva combatanti si civili, si-au pierdut viata de la izbucnirea conflictului în regiunile Donetk si Lugansk din estul Ucrainei cu 11 luni în urma, potrivit ultimului raport al ONU.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2