Autorul atacului de anul trecut de la o moschee din Londra, condamnat la cel putin 43 de ani de inchisoare

Reclame home 1
Reclame home 1

Un britanic acuzat ca a intrat cu o camioneta intr-un grup de credinciosi musulmani in apropierea unei moschei din Londra, in iunie anul trecut, a fost condamnat vineri la o pedeapsa de cel putin 43 de ani inchisoare, relateaza dpa, Reuters si AFP, informeaza AGERPRES.

Tribunalul din Woolwich (estul Londrei) l-a condamnat pe Darren Osborne (48 de ani) la detentie pe viata, pe un termen minim de 43 de ani.

Osborne – somer si tatal a patru copii – a fost gasit vinovat joi de omor si tentativa de omor avand legatura cu terorismul. Osborne a negat ca este autorul atacului din seara de Ramadan de langa moscheea de la Finsbury Park, soldat cu un mort si 12 raniti, si a sustinut ca era doar pasager in furgoneta condusa de un alt barbat pe nume Dave, dar anchetatorii au stabilit ca a actionat singur. Potrivit procurorilor, el era „obsedat” de musulmani si se radicalizase cu cateva saptamani inainte de atac.

Atacul de la 19 iunie 2017 a survenit intr-un climat extrem de tensionat in Marea Britanie, dupa trei atentate produse in decurs de trei luni la Londra si Manchester, soldate in total cu 35 de morti si revendicate de Statul Islamic.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole