Autostrada Nordului, care ar urma sa treaca si prin Maramures, revine in actualitate

home camp2
home camp2
home camp2

Miscarea Civica Colectiva a reluat proiectul intitulat sugestiv Autostrada Nordului, care ar urma sa lege Satu Mare de Suceava prin judetele Maramures si Bistrita Nasaud, scrie presasm.ro.

Proiectul nu este politic, ci unul civic. Locuitorii acestor judete sunt indemnati sa sustina proiectul, in prima faza elaborat la nivel regional, urmand ca apoi sa fie promovat si la nivel national. Initial, proiectul a fost elaborat de oamenii politici din judetul Suceava.

”Din punctul nostru de vedere, ideea unei autostrazi care leaga Petea – Satu Mare – Baia Mare – Miresu Mare – Dej – Bistrita – Vatra Dornei – Suceava este una formidabila. Cine s-a gandit la asa ceva are viziune si trebuie sustinut. Acest lucru ar pozitiona economic pe harta Europei si judetul Suceava.

Este o oportunitate la care nu trebuie renuntat. Din ceea ce cunoastem noi, multi dintre investitorii straini fug de judetul Suceava tocmai din motivul ca nu avem o infrastructura solida. Dupa finalizarea autostrazii Satu Mare — Suceava, suntem convinsi ca intr-un timp destul de scurt, alta va fi situatia economica a judetului Suceava. Mult mai buna, cu un numar redus de someri, cu lefuri mai mari”, este opinia initiatorilor.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

4 Comments

 1. jT

  Cel mai bun traseu ar fi:
  H- Satu Mare- N. Oas- Sighet- Borsa- Carlibaba/SV-…Suceava.

  De ce sa nu visam.

  Reply
 2. abcdef

  Autostrada Bogdan Vodă. Și din Baia Mare spre Borșa și Cârlibaba, nu spre Dej-Bistrița. Și cale ferată la fel. În timpul primului război mondial a fost cale ferată prin Prislop de la Borșa până în Bucovina.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *