Autostrada Nordului, OUG 114/2018 si legea-cadru a invatamantului au fost dezbatute de senatorul de Maramures, Liviu Marian Pop

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Vineri, 22 martie, cu incepere de la ora 12.30, in cadrul conferintei de presa sustinuta la sediul PSD Maramures, senatorul Liviu Marian Pop a dezbatut mai multe subiecte, anunta social-democratii maramureseni.

Acestea au vizat Autostrada Nordului, OUG 114 si Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.41/2018 pentru modificarea si completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice.

”Autostrada Nordului se finanteaza de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, din credite externe si din fonduri europene, iar Ministerul Transporturilor este ministerul responsabil pentru coordonarea realizarii acestui obiectiv. Termenul de executie este de patru ani de la data intrarii in vigoare a prezentei legi care a aprobat executarea obiectivului de investitii pe traseul Vama Petea — Satu Mare — Baia Mare — Dej — Bistrita — Vatra Dornei — Suceava”, a aratat senatorul Liviu Marian Pop.

Ordonanta de Urgenta 114/2018, aprobata de Guvern la finele lunii decembrie 2018 instituie taxe noi pe cifra de afaceri pentru sectorul energetic si telecom, precum si taxe pe activele din sistemul bancar. Printre dispozitiile OUG 114 se numara plafonarea pretului la gaze naturale pentru urmatorii trei ani, reglementarea pretului la energie electrica pentru urmatorii trei ani, reducerea comisioanelor pentru administratorii privati ai Fondurilor din pilonul II de pensii si raportarea acestor comisioane de performanta in sporirea banilor de pensii ai cetatenilor romani.

Totodata, este prevazuta cresterea salariului minim pentru angajatii cu studii superioare ( de la 1.900 lei la 2340 lei) si pentru angajatii din constructii ( de la 1.900 lei la 3.000 lei), a precizat parlamentarul de Maramures.

In ceea ce priveste proiectul de Lege privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.41/2018 pentru modificarea si completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, acesta a fost dezbatut in aceasta saptamana in Comisia pentru munca din Senatul Romaniei.

Au fost reglementate o serie de masuri in domeniul salarizarii, cum ar fi acordarea, incepand cu luna mai 2018, a indemnizatiei de hrana pentru personalul din universitatile de stat si o majorare salariala cu 20% acordata personalului didactic incadrat pe functiile de inspector scolar general adjunct, inspector scolar de specialitate si inspector scolar.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole