Av. Cristian Niculescu Tagarlas spune ca initiatorii stiau ca OUG 7/2019 are un caracter aproape ilicit. Ordonanta a fost trimisa instantelor si parchetelor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul justitiei a anuntat ca se vor abroga textele, din OUG 7/2019, privind delegarile in functii si conditia bunei reputatii. Mai mult, presedinta CSM, Lia Savonea a precizat, la sfarsitul saptamanii trecute ca membrii CSM nu au avut timp sa citeasca proiectul de ordonanta de urgenta, dar au vazut ca unele prevederi din OUG 7 sunt abrogate si altele sunt reformulate.

Tot Presedinta CSM a mai declarat pentru cotidianul.ro faptul ca: „Acum o ora am primit de la Ministerul Justitiei proiectul de OUG care modifica mai multe texte din OUG nr. 7/2019. (…) Se propune revenirea la forma anterioara a articolului 54 din Legea 303/2004, respectiv procurorii de rang inalt vor fi numiti numai dintre procurori si cu avizul Sectiei de procurori, nu cu avizul plenului. De asemenea, se propune abrogarea art 57, alineat 7, indice 1, care interzicea delegarea in functii de varf de la nivelul parchetelor. (…) Se abroga un text care era tranzitoriu in privinta functiilor de conducere de nivel inalt la nivelul parchetelor”, a declarat presedintele CSM, judecatorul Lia Savonea.

OUG 7 a fost deja trimisa instantelor si parchetelor care urmeaza sa-si spuna punctele de vedere. Va reamintim faptul ca la nivelul orasului nostru Parchetul de pe langa Judecatoria Baia Mare se afla inca in perioada de protest, activitatea cu publicul fiind suspendata pana la data de 6 Martie 2019.

Avocatul Cristian Niculescu Tagarlas spune ca initiatorii stiau ca OUG 7/2019 are un caracter aproape ilicit si ca ar fi fost elaborata pentru ca Dragnea si oamenii lui sa scape de rigorile dispozitiilor legale.

Av. Cristian Niculescu Tagarlas, vicepresedinte si purtator de cuvant PNL Maramures: “Domeniul justitiei trebuie reglementat prin legi organice si nu prin Ordonante de Urgenta carora le lipseste caracterul de urgenta. Mai mult decat atat, trebuie sa existe o consultare prealabila a profesionistilor dreptului, anterior emiterii unor acte normative modificatoare a cadrului legal. Elementele care sunt cuprinse ca si modificari la legile justitiei sau la dispozitii legale incidente de actul de justitie sunt pe deplin impotriva normalitatii vietii judiciare. De aceea nu o sa vedeti niciun reprezentant al universului juridic profesional, fie ca e avocat, notar, procuror sau judecator, care sa sustina o astfel de aberatie juridica. Cam cat de lipsit de etica si profesionalism poti sa fii, sa initiezi o astfel de Ordonanta si sa o clamezi ca fiind un succes al domeniului juridic, iar imediat ulterior sa specifici, sa recunosti ca unele articole ale Ordonantei sunt incorecte, ceea ce ma duce cu gandul la faptul ca se stia de catre initiatori caracterul aproape ilicit al acestora, dar s-a incercat vigilenta societatii civiile respectiv, daca aceasta din urma nu era atenta, modificarile ar fi fost operate indiferent de continutul lor stupid. Vor aparea elemente care duc la o incapacitate a statului de a-si solutiona posibile probleme determinate de astfel de modificari facute pe picior, efectiv fara nicio ratiune juridical normala, modificari ordonate de catre Dragnea pentru a putea scapa atat el cat si sleahta lui de rigorile dispozitiilor legale.”

In aceasta saptamana plenul CSM urmeaza sa dea un aviz favorabil sau negativ la OUG7/2019. Cetatenii din mai multe orase ale tarii fac proteste spontane pentru a veni astfel in sprijinul justitiei. Aseara, actorii Teatrului Municipal Baia Mare si-au manifestat solidaritatea fata de magistrati.

Ana AVRAM

Actorii Teatrului Municipal Baia Mare, solidari cu protestul magistratilor

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2