Avalansa din Italia: Numarul mortilor a crescut la 12

Reclame home 1
Reclame home 1

Creste bilantul negru al tragediei de saptamana trecuta din Italia, unde o avalansa a ingropat un hotel din Pescara. 12 oameni au murit si in continuare nu se stie nimic despre altii 17. Operatiuniile de salvare se desfasoara contracronometru. Se cauta inca supravietuitori, desi sunt sanse minime ca cineva sa mai fie in viaţa sub zapada. Autoritatile italiene au deschis si o ancheta pentru a afla cine se face vinovat de moartea atator oameni, relateaza Digi24.

Procurorii italieni au demarat o ancheta pentru neglijenta criminala dupa ce in presa au aparut informatii ca administratorul hotelului a vrut sa evacueze turiştii si personalul, dar n-a primit niciun ajutor. El ar fi trimis un e-mail catre autoritaţile locale cu 10 ore inainte de producerea avalanşei, in care povestea ca toate drumurile de acces sunt blocate din cauza ninsorilor si liniile telefonice nu functioneaza.

“Clientii sunt terorizati de seria de cutremure si sunt hotarati sa stea afara, sa petreaca noaptea in masini. Am facut totul sa-i calmam. Ei nu pot pleca din zona, pentru ca drumul este blocat. (…) Va rugam sa dispuneti o interventie de urgenta.” sursa: corriere.it, e-mail Bruno Di Tommaso, administratorul hotelului Rigopiano

Nimeni nu a raspuns apelului disperat.

„Fiul meu m-a sunat la 13:30 si mi-a spus ca au reusit sa dea zapada de pe masina, sa puna lanturile si ca sunt gata sa se intoarca acasa. Apoi, pe la ora 15:00, el a sunat-o pe sotia mea si i-a spus: Mama, nu cred ca reusim sa ne intoarcem pentru ca persoanele care trebuiau sa deszapezeasca nu s-au deranjat sa vina,” a povestit Alessio Feniello, tatal unui barbat mort in avalansa.

Dupa cateva ore de la aceasta convorbire, 120.000 de tone de zapada au lovit cladirea, cu o viteza de 100 de kilometri pe ora. Cei care au supravietuit dezastrului au trait momente pe care nu le vor putea uita niciodata.

„Am vorbit cu prietena fiului meu. Mi-a spus ca atunci cand s-a intamplat, ei stateau aproape de semineu, pe canapea si impactul i-a aruncat langa foc. Apoi, cand totul s-a calmat, a folosit lanterna de la mobil si a vazut bratul fiului meu. L-a strigat, dar el nu a raspuns, il auzea cum gemea,” a spus Alessio Feniello, tatal unui barbat mort in avalansa.

La aproape o saptamana de la tragedie, echipele de salvare continua cautarile. Mai ales ca sunt incaperi ale hotelului unde nu au reusit pana acum sa ajunga.

Datorita acestor eforturi, trei catei au fost salvati, dupa ce au stat cinci zile sub nameti.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2