AVERE NEJUSTIFICATĂ – Înalta Curte de Casație a rămas în pronunțare în cazul primarului de Baia Mare

De Ziua Femeii, Baia Mare ar putea rămane fără primar. Singurii care ne pot lăsa fără edil sunt cei de la Înalta Curte de Casație și Justiție, că în celelalte procese ale edilului nostru instanța o ține dintr-o amanare într-alta.

Înalta Curte de Casație și Justiție a Romaniei a rămas în pronunțare în speța care îl privește pe primarul de Baia Mare și anume acel recurs făcut de edilul Băii Mari în procesul cu cei de la Agenția Națională de Integritate privind averea nejustificată. Noul termen stabilit de instanță este 8 martie 2023.

Vă reamintim că primarul Băii Mari a pierdut la Curtea de Apel Cluj procesul cu cei de la ANI, în joc fiind vorba de 2,7 milioane de lei. Înalta Curte de Casație și Justiție este cea care va da o decizie definitivă în acest caz. Iar potrivit legii, dacă un primar este prins că nu poate justifica averea, atunci își pierde mandatul: „Articolul 33 din Legea 115/2006 pentru declararea şi controlul averii demnitarilor, magistraţilor, a unor persoane cu funcţii de conducere şi de control şi a funcţionarilor publici
(1) Persoana a carei avere a fost declarată, în total sau în parte, nejustificată, printr-o hotărâre judecatorească irevocabilă, va fi destituită sau revocată, după caz, din funcţia pe care o deţine”.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu