AVERTISMENT – Cazurile de gripă aproape s-au dublat în Maramureș în 7 zile

Direcția de Sănătate Maramureș, avand în vedere tendința continuă și accentuată de creștere a numărului de cazuri de infecții acute respiratorii acute/pneumonii/gripă și pentru a preveni excesul de  cazuri de deces, reamintește maramureșenilor măsurile care trebuie luate în astfel de cazuri.

Prima măsură este care privește consultarea medicului de familie la apariţia primelor simptome respiratorii pentru evaluare, indicaţii terapeutice, izolare şi eventuale investigaţii suplimentare, prezentarea la centrele de evaluare/centrele de permanenţă/structurile primiri urgente organizate la nivelul judeţului, respectarea etichetei tusei şi strănutului, utilizarea de batiste de unică folosinţă, menţinerea unei igiene adecvate a mâinilor, în vederea reducerii răspândirii virusului. Se recomandă evitarea aglomeraţiilor, aerisirea spaţiilor închise şi purtarea măştii de protecţie, respectiv continuarea vaccinării antigripale, în special pentru populaţia expusă la risc crescut de îmbolnăvire sau complicaţii ale gripei – persoane cu vârsta peste 65 de ani, gravide, persoane imunodeprimate, persoane cu afecţiuni cronice respiratorii sau cardiace.

„În perioada 20.01. 2023 – 24.01.2023 recomandăm și prezentarea la unul din Centrele de permanență din Seini, Baia Sprie, Ulmeni, Fărcașa, Ariniș,  Copalnic Mănăștur, Ocna Șugatag, Dragomirești, Ruscova, Poienile de sub Munte. Acestea începand cu data de 20.01.2023 ora 15 vor functiona permanent pana in data de 25.01.2023 ora 8 sau  la structurile primiri urgente din cadrul unitatilor sanitare cu paturi”, precizează DSP Maramureș.

Datele DSP Maramureș ne arată că în săptămana 9-15 ianuarie am avut 161 de cazuri de gripă, 3772 de infecții acute ale căilor respirtorii superioare și nu mai puțin de 346 de pneumonii.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu