Avertisment dur al organizatorilor adresat tinerilor care participa la Electric Castle 2018: „Incepe campania «Toleranta Zero»“

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ultimele pregatiri pentru festivalul Electric Castle, care incepe miercuri, 18 iulie, si va tine pana duminica, se fac zilele acestea la domeniul Banffy, din comuna clujeana Bontida. Organizatorii vor demara, la editia de anul acesta, o campanie fara precedent pe piata festivalurilor din Romania. Acestia au intocmit pentru „Adevarul” un „ghid de supravietuire” privind principalele aspecte pe care trebuie sa le stie participantii la festival.

Unul dintre primele lucruri pe care o persoana care merge la Electric Castle (EC) trebuie sa le stie este cum va fi vremea. „Cred ca vom prinde o saptamana foarte buna, vom avea doar de niste ploi scurte, asta in masura in care poti sa prevezi vremea. Oricum noi suntem pregatiti la fel ca anul trecut, avem zone podite, scene acoperite, alei foarte multe. Anul acesta zona de flux va fi mai usoara, inclusiv spre campinguri s-a facut mult mai multe intrari”, spune Renate Roca Rozenberg, PR-ul festivalului.

Pe site-ul Weather.com apare in zilele de miercuri, vineri si sambata probabilitatea de 80 % de ploaie, joi – 50% si duminica 20%. Anii trecuti, cand a plouat pelerinele si cizmele de guma au usurat foarte mult viata participantilor.    Transport: „lasati masina acasa”    Renate Roca Rozenberg a facut pentru „Adevarul” un scurt „ghid de supravietuire”. „In primul rand insist pe zona de transport si recomand lasarea masinii personale acasa. Anul acesta nu vom folosi deloc satul pentru acces la festival, pentru a limita disconfortul localnicilor. Atat cei care vin cu masinile personale cat si cei care vin cu autobuzele speciale vor merge pe zona de Gadalin”, explica PR-ul.

Este vorba despre un drum de pietris cu o banda pe fiecare sens. In ciuda promisiunilor, Consiliul Judetean Cluj nu a reusit inca sa asfalteze acest drum. Accesul prin sat va fi permis doar localnicilor si celor care sunt cazati la localnici.   „E foarte important sa-ti lasi masina acasa. Pana ajungi la festival e un alt stres, anul trecut au fost blocaje foarte mari pe drumul dintre Aeroport si Bontida”, spune Renate.

In orele de varf s-a ajuns, anul trecut, sa se circule cu 10 kilometri la ora pe aceasta portiune.

„Toata lumea vrea sa prinda head-liner-ii care incep de obicei pe la ora 21.00, asa ca cele mai mari blocaje se produc in jur de ora 20.00, pentru ca foarte multi pornesc in ultimul moment”, detaliaza Renate.   Autobuzele vor pleca de la Iulius Mall si de la Sala Sporturilor imediat ce se vor umple, iar cel mai mare interval de asteptare va fi de 30 de minute. In plus, toate trenurile care vor merge in directia respectiva vor opri la Bontida. Vor fi trenuri din sfert in sfert de ora.

Mai multe pe adevarul.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2