Avertisment impotriva uzului de tigari electronice in randul tinerilor din USA

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1


Administratia Americana pentru Alimente si Medicamente din SUA (FDA) a avertizat cu privire la cresterea consumului de tigari electronice in randul tinerilor, fiind nevoie chiar de folosirea de terapii cu medicamente pentru a trata aceasta dependenta, relateaza duminica EFE, titrat de Agerpres.

Scott Gottlieb, responsabilul FDA, a subliniat ca in timp ce folosirea tigarilor electronice este in crestere, consumul tigarilor traditionale este in regres. Responsabilul american a avertizat ca in conditiile in care in ultimii ani totul parea pregatit sa se puna capat „uneia dintre cele mai daunatoare provocari publice”, referindu-se la decesele si la bolile provocate de consumul de tutun, in prezent se analizeaza potentialul terapiilor pentru tinerii care inhaleaza nicotina.

„Din pacate acest progres este in scadere, eclipsat de recenta crestere a obiceiului vaporizarii in randul tinerilor”, a precizat el. Potrivit lui Gottlieb, disponibilitatea si popularitatea tigarilor electronice din marca JUUL Labs, amplu raspandita printre cei tineri, a dus la dublarea acestui consum intre 2017 si 2018. Potrivit responsabilului FDA, intre 2017 si 2018 s-a inregistrat o crestere cu 78 % a uzului de tigari electronice in randul elevilor de liceu si cu 48 % la suta la elevii din cursul gimnazial.

Scott Gottlieb a precizat ca numarul total al elevilor care fumeaza tigari electronice a ajuns la 3,6 milioane, ceea ce presupune o crestere cu 1,5 milioane de tineri fata de anul precedent.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2