AVERTISMENTUL METEOROLOGILOR – Ploile ar putea cauza probleme în Maramureș în weekend

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Furtuna in Baia Mare

Se anunță un weekend ploios în toată țara. Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de tip Cod galben care are întervalul de valabilitate 10 iunie, ora 14 – 12 iunie, ora 22.00. Din această după amiază și pană duminica seara vom avea instabilitate atmosferică temporar accentuată, respectiv cantități de apă însemnate.

Meteorologii avertizează că în intervalul menționat, în sudul țării și la munte va ploua însemnat cantitativ şi vor fi pe alocuri şi manifestări de instabilitate atmosferică, respectiv în Moldova, Transilvania, Maramureș și local în Crișana și Banat, îndeosebi în timpul după-amiezelor, fiind așteptate perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va concretiza prin averse torenţiale, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii şi grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse, mai ales în zonele de deal și de munte și în extremitatea de sud a țării, 40…60 l/mp.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole