Canicula, disconfort termic si instabilitate atmosferica, la nivelul intregii tari

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

apa-canicula-cismeleAdministratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o informare meteo de canicula, disconfort termic si instabilitate atmosferica, valabila la nivelul intregii tari, in intervalul 28 – 31 iulie.

In intervalul mentionat, in regiunile extracarpatice, valul de caldura se va extinde si se va intensifica. In zonele de campie si podis din Oltenia, Muntenia, Moldova si Dobrogea, vremea va fi caniculara, in orele amiezilor se vor inregistra local temperaturi maxime de 36…37 de grade, iar in cursul noptilor minimele termice se vor situa in jurul a 20 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat si indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si va depasi pragul critic de 80 de unitati in Campia Romana, dar pe arii restranse si in restul teritoriului.

Meteorologii mai precizeaza ca instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata. Local vor fi averse, izolat torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului si, posibil, grindina, in zilele de joi si vineri (28 si 29 iulie) mai ales in regiunile vestice, nordice si centrale, iar sambata si duminica (30 si 31 iulie) indeosebi in est, centru si zona de munte.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2