AVERTIZARE METEO – Viscol în zona montană și ninsori importante

Pentru perioada 11-13 decembrie, Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo prin care anunță că în weekendul care urmează vom avea ploi și ninsori moderate cantitativ, strat de zăpadă și viscol în zona montană, respectiv intensificări ale vântului.

Potrivit meteorologilor, în următoarele zile, temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării. În cursul după-amiezii de sâmbătă (11 decembrie) va ploua mai ales în regiunile sudice, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică (11/12 decembrie) și în restul teritoriului. La munte vor fi precipitații mixte, dar treptat în cursul nopții la altitudini de peste 1500 m, vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă.

Începând de duminică (12 decembrie) în regiunile vestice și sud-vestice treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, iar la munte local va ninge abundent. Precipitațiile vor fi moderate cantitativ, iar pe tot parcursul intervalului se vor acumula în general 15…25 l/mp și, în special în zonele deluroase și montane, peste 40…50 l/mp.

Mai trebuie amintit faptul că temporar în regiunile vestice, sudice și la munte vântul va avea intensificări cu viteze în general de 45…55 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu