AVERTIZARE – Urs în zona Izvoare spre varful Ignis

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Salvamontiștii maramureșeni atrag atenția celor care se aventurează în zona Izvoare că în zonă au fost depistate urme de urs. Mai precis, în zona Izvoare spre Varful Igniș.
„Pe traseul marcat, traseu care pleacă din stațiunea Izvoare spre Varful Ignis, au fost observate azi urme de urs iar salvatorii montani aflați în serviciul de permanență în baza Salvamont Izvoare au verificat indicatoarele. Unele dintre ele (inclusiv stalpii pe care erau montate acestea) au fost distruse de animal. Recomandăm precauție în deplasare. Pentru orice probleme intampinate nu ezitati sa sunati la 0SALVAMONT si la 112!”, anunță Salvamont Maramureș.
”RECOMANDĂRI: Nu părăsiți niciodată poteca marcata. Animalele sălbatice evita zonele frecventate de oameni. Astfel minimizați riscul de a va intâlni cu ele. Nu mergeți singur pe munte. O simpla discuție cu partenerul este de multe ori suficienta pentru a tine animalele sălbatice la distanta. Puteți de asemenea sa strigați din cand in cand sau sa luați la dumneavoastră un fluier pe care să îl țineți la îndemână. Țineti cainii de companie legați în lesă. Aceștia pot agita animalele sălbatice și le pot trimite înspre dumneavoastră.
Luați cu dumneavoastră și țineți la indemană spray-ul pe bază de piper și/sau emițătorul de ultrasunete impotriva animalelor salbatice. Acestea sunt foarte mici și compacte și pot fi de un real folos, dar atenție cand pulverizați cu sprayul, vantul să nu întoarcă jetul de piper către dumneavoastră. Evitați să faceti plimbări seara tarziu sau noaptea. Animalele sunt mult mai active in aceasta perioada. Dacă întâlniți un pui de urs, nu răspundeți curiozității și dorinței lui de joacă și de a se apropia de dumneavoastră, schimbați direcția și încercați să vă îndepărtați de el, în 99% din cazuri ursoaica îl veghează ascunsă în apropiere și nu va ezita să va atace dacă vede că vă apropiați de el❗️
Dacă un urs dă semne că vrea să vă urmărească, abandonați gradual, haine, alimente care să îl facă curios să le analizeze și care să îl întârzie sau sa il oprescă din urmarire”, concluzionează Salvamont Maramureș.
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole