Avioane israeliene de lupta au lovit Fasia Gaza in replica la tiruri cu rachete din enclava palestiniana

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Avioane de lupta israeliene au lovit sambata dimineata obiective ale mai multor grupari militante din Fasia Gaza, in replica la un atac cu rachete anterior din enclava palestiniana care a lovit sudul Israelului, relateaza surse de securitate si media locale, citate de dpa, titreaza Agerpres.

Avioanele de lupta israeliene au lovit o instalatie militara care apartinea miscarii Hamas in estul orasului Gaza, si o alta instalatie militara din centrul teritoriului, pentru relatarilor din media.

Locuitorii din estul si centrul Fasiei Gaza au declarat ca au auzit zgomotele provocate de avioane ale armatei israeliene. Nu s-au semnalat raniti sau pagube materiale.

Vineri seara, trei rachete au fost lansate din Fasia Gaza in sudul Israelului, unde doua dintre ele au fost interceptate de sistemul Iron Dome al armatei israeliene, iar a treia a cazut pe un teren viran.

Media israeliene au relatat ca nu s-au inregistrat raniti sau pagube materiale. Totusi, nimeni nu a revendicat lansarea celor trei rachete in sudul Israelului.

Tensiunile dintre Israel si palestinieni s-au amplificat in ultimele doua zile, dupa ce doi adolescenti, care au injunghiat un politist israelian in Orasul Vechi din Ierusalim, au fost ucisi joi.

Vineri dupa-amiaza, un palestinian a lovit cu o masina doi israelieni si i-a ranit in orasul Bethleem din Cisiordania. Un politist l-a impuscat mortal pe soferul masinii.

Tot vineri, cel putin 63 de palestinieni au fost raniti, intre care 32 impuscati cu munitie de razboi, in timpul ciocnirilor cu soldati palestinieni in estul Fasiei Gaza, in apropierea frontierei cu Israelul, sustin medici locali.

Ashraf al-Qedra, purtator de cuvant al Ministerului Sanatatii din Gaza, a declarat ca printre raniti se afla 17 minori si trei femei, care au fost impuscati cu munitie de razboi.

Ciocnirile de la frontiera cu Israelul au avut loc in cadrul protestului saptamanal asa-numit Marele mars al intoarcerii.

Dupa o perioada de relativ calm, Hamas a amenintat sa intensifice aceste proteste, care au loc in fiecare vineri in apropierea gardului de securitate cu Israelul de peste un an.

Protestatarii cer recunoasterea dreptului la intoarcere al refugiatilor palestinieni si al descendentilor lor pe teritoriul de astazi al Israelului, precum si incheierea blocadei de 12 ani impuse de Israel.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2