Avion cu 162 de pasageri disparut intre Indonezia si Singapore

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

avion-decolare-aeroportAutoritatile indoneziene au trimis un avion, doua elicoptere si sase nave de salvare la locul unde se presupune ca ar fi cazut aeronava companiei malaeziene AirAsia, care a disparut duminica intre Indonezia si Singapore, cu 162 de persoane la bord, relateaza Jakarta Globe citata de Agerpres.

Fortele militare aeriene ale Indoneziei—tara care a preluat conducerea operatiunilor de salvare in cazul avionului malaezian disparut — au trimis in zona insulelor indoneziene Bangka-Belitung, situate la est de insula Sumatra, un Boeing 737, iar agentia indoneziana de cautare si operatiuni de salvare Badan a mobilizat sase nave de salvare si doua elicoptere, potrivit Ria Novosti.

“Vom verifica pentru inceput acest loc, iar cand vom gasi obiectivul, vom contacta imediat serviciul de cautare si salvare. Avem banuieli serioase ca aeronava s-ar putea afla aici”, a declarat un reprezentant al fortelor aeriene militare indoneziene, Hadi Tjahjanto.

Autoritatile din Malaezia, Singapore si Australia au oferit asistenta autoritatilor indoneziene in operatiunea de cautare.

Directorul general al aviatiei civile indoneziene, Djoko Murjatmodjo, a indicat ca avionul a disparut de pe radare in timp ce se afla in zona oraselor Tanjung Pandan (in largul insulei Belitung) si Pontianak (capitala regiunii indoneziene West Kalimantan), potrivit Xinhua.

Pilotul avionului AirAsia, inainte ca acesta sa dispara de pe ecranele radarelor, primise recomandarea turnului de control sa intre in ascensiune, pentru a se ridica deasupra unei zone cu nori foarte densi, a declarat un purtator de cuvant al Ministerului indonezian al Transporturilor.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *