Avionul Malaysia Airlines a utilizat o ruta ocolita de multe companii aeriene

PNL

Avionul de linie Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines a fost doborat, cel mai probabil joi, in momentul in care survola o zona de actiuni militare pe un traseu din estul Ucrainei ce este ocolit de o serie de alte companii aeriene, relateaza vineri Bloomberg, citat de Interfax, transmite Agerpres.

Compania australiana Qantas Airways a declarat ca nu mai utilizeaza acest traseu de cateva luni.

Un reprezentant al Cathay Pacific Airways a anuntat, de asemenea, ca zborurile sale evita aceasta zona “de ceva timp”.

Companiile aeriene Korean Air Lines si Asiana Airlanes nu au mai survolat zona de actiuni militare din estul Ucrainei din 3 martie. Philippine Airlines a declarat si ea ca evita respectiva zona de operatiuni militare.

Societatile Air New Zealand, PT Garuda Indonesia, All Nippon Airways si Japan Airlines au indicat ca efectueaza zboruri deasupra teritoriului Ucrainei.

Multe companii aeriene efectueaza zboruri prin spatiul aerian al Ucrainei si respectivul traseu care leaga Europa de Asia este unul dintre cele mai populare.

Dupa tragedia in care a fost implicat avionul de linie malaezian Boeing 777 si moartea celor 298 de persoane de la bordul sau, multe companii importante au anuntat incetarea zborurilor deasupra teritoriului Ucrainei.

“Companiile aeriene se vor feri acum ca de ciuma”, spune analistul Malayan Banking Bhd, Mohshin Aziz. “Chiar si acum cand un razboi este in desfasurare in Siria, avioanele civile zboara deasupra teritoriului sau si nu a fost niciun incident”, spune el.

Daca pana la izbucnirea ostilitatilor in estul Ucrainei la mijlocul lunii aprilie aproximativ 300-400 de zboruri erau efectuate prin spatiul aerian al tarii pe zi, in ultimele luni aceasta cifra a scazut la 100 de zboruri pe zi.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1