Aviz baimarenilor! Mai multe apartamente au fost sparte. Vezi aici, cum opereaza hotii

PNL

La nivelul Municipiului Baia Mare exista mai multe echipe de hoti care fura din apartamente. In acest sens, baimarenii trag un semnal de alarma pe Facebook.

“Atentie la spargatorii de apartamente! Umbla cate doi: unul asteapta in scara iar altul urca la usi. Au o cheie cu care deschid usile. (…) Aveti mare grija cand vedeti straini pe casa scarii. Poarta basca in cap si se fac ca asteapta pe cineva. Atentie oameni buni, nu va lasati prada acestor viermi ai societatii”, este atentionarea lasata de o doamna pe site-ul de socializare Facebook.

In urma acestei postari oamenii au anuntat strazile pe care au operat hotii, prin diverse moduri. Dintre acestea amintim: Granicerilor, Marasti, Paltinisului, Olteniei, Petru Rares, Progresului, Bulevardul Bucuresti.

Un prim mod de operare: YALA DE LA USA SPARTA

Un prim mod de operare ar fi faptul ca, un individ sta de “sase” in scara blocului iar colegul acestuia incearca sa sparga yala usilor. Pe cea care reuseste sa o deschida, in cateva minute “goleste” locuinta. Se cunosc cazuri recente, cand hotul, pe timp de noapte, a intrat peste oameni in casa. Pentru a preveni proprietarii de locuinte, cetatenii trag un semnal de alarma si pentru cei care locuiesc pe strazile Rapsodiei, Granicerilor sau Moldovei.

Un alt mod de operare: GEAMURILE RABATATE

Un alt mod de operare vizeaza apartamentele care au geamurile rabatate si sunt pozitionate la parterul blocurilor sau la etajul unu. Asa s-a intamplat si in cazul unei doamne care locuieste in apropierea intersectiei strazilor Petru Rares cu Matei Basarab. Femeia a plecat la tara si a lasat un geam rabatat. Hotul a patruns in locuinta pe geam. Acesta a sustras bani, bijuterii si un telefon mobil. Vecinii au fost cei care au descoperit casa ravasita deoarece hotul, la plecare, a iesit pe usa. Spargerea s-a petrecut in weekendul trecut.

Un hot a fost deja prins

Biroul de Relatii cu presa din cadrul Politiei Maramures a comunicat ieri, 2 octombrie 2018, cateva detalii legate de prinderea unui hot care opera pe raza Municipiului Baia Mare.

“Un tanar, de 27 de ani, din comuna Cernesti, banuit de comiterea de furturi din locuinte, a fost prins de politistii BIC Baia Mare si retinut pentru 24 de ore (…). Investigatiile politistilor au relevat faptul ca, in ziua de 1 octombrie 2018, intre orele 19.00 – 20.00, tanarul a fortat geamul intredeschis al unui imobil de la parterul unui bloc situat pe bulevardul Bucuresti, de unde a sustras 8 000 de lei, un ceas si bijuterii. Tot prin efractie a incercat sa patrunda si intr-un apartament situat pe strada Petru Rares, insa a renuntat si a fugit in momentul in care si-a dat seama ca proprietarul era acasa”, s-a precizat in comunicatul Politiei Maramures.

Prevenire

IPJ Maramures vine cu cateva sfaturi pentru baimareni: “Escaladarea si fortarea geamurilor este un mod frecvent de operare in randul celor care vizeaza furturile din locuinte. Inchideti ferestrele si usa de fiecare data cand plecati de acasa, mai ales daca locuiti la parter sau etajul unu! Indiferent de pretext, nu oferiti persoanelor necunoscute informatii despre dumneavostra sau vecini, nici despre bunurile detinute. Banii si bijuteriile sunt pe primul loc in preferintele hotilor. De asemenea, nu permiteti accesul in locuinta a persoanelor care pretind ca reprezinta anumite institutii, dar nu se pot legitima!”

Cei care isi gasesc apartamentele sparte sau usile deschise fortat trebuie sa sune imediat la 112 si sa nu intre sub nicio forma in locuinte pentru a nu distruge urmele lasate de hoti.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1