Avocat: Sorina Pintea este victima unei inscenari si a unor jocuri politice murdare. Nu se face vinovata de infractiunea de care este acuzata

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Potrivit site-ului redactia9.ro, avocatii Sorinei Pintea au facut primele precizari publice despre dosarul de coruptie in care este implicat fostul ministru al Sanatatii.

„Avand in vedere informatiile contradictorii aparute in spatiul public la adresa doamnei Sorina Pintea, facem urmatoarele precizari pentru a clarifica acuzatiile formulate impotriva acesteia:

1. In opinia organului de urmarire penala, acuzatia de luare de mita in forma continuata, fapta prevazuta de disp. art. 289 alin.1) Cod penal rap. la art. 6 din Legea 78/2000 cu aplicare art. 35 alin.1) Cod penal, consta in doua acte materiale:

a) solicitarea si primirea in mod direct si pentru sine, undeva in luna noiembrie /decembrie 2019 a sumei de 10.000 Euro de la suspectul C.M., suma care ar fi provenit de la un reprezentant al unei societati comerciale din Bucuresti. Cu privire la aceasta fapta exista doar un denunt, initial sustinandu-se ca ar fi fost data lui C.M. pentru el si abia din data de 27.02.2020 s-a pretins ca aceasta ar fi ajuns in realitate la doamna Sorina Pintea.

b) solicitarea si primirea in mod direct, in data de 28.02.2020, a sumei de 120.000 lei de la suspectul C.M., suma care ar fi provenit de la un reprezentant al conducerii unei societati comerciale din Bucuresti. Aceasta acuzatie este sustinuta doar prin denuntul lui C.M., redarea trunchiata a unui dialog de aproape 1 minut din 28.02.2020 si de plasarea unei pungi cu bani, al carui continut nu a fost cunoscut de doamna Sorina Pintea pana la sosirea organelor de urmarire penala.

Nu a existat un flagrant, acesta fiind motivul pentru care nu exista un proces verbal incheiat in acest sens. Mentionam in mod expres ca nu este vorba de achizitionarea de aparatura si/sau consumabile medicale avand legatura cu epidemia de Coronavirus, fiind vorba despre un contract incheiat si derulat in 2019.

Doamna Sorina Pintea nu se face vinovata de infractiunea de care este acuzata, domnia sa nu a savarsit vreo infractiune si nu a pretins sume de bani, asa cum se sustine. De altfel, doamna Sorina Pintea nu a avut atributii in legatura cu incheierea sau executarea contractului de achizitie publica in raport de care sunt formulate acuzatiile.

Doamna Sorina Pintea este victima unei inscenari si a unor jocuri politice murdare, dovada suplimentara in acest sens fiind si gestul denuntatorului, extrem de atipic procedural, de a-i contacta fiul pentru a-i spune adevarul, si anume ca, in realitate, banii nu erau solicitati pentru mama sa si nici predati ulterior acesteia.

Nici fiul doamnei Sorina Pintea si nici aceasta nu au formulat acuzatii la adresa altor persoane, intrucat nu au cunostinta de fapte de natura penala, insa este evident, inca o data, ca informatiile denuntatorului C.M. sunt false si nefondate.

Doamna Sorina Pintea se afla intr-o lupta nedreapta, intrucat este obligata sa isi apere intreaga cariera si probitate profesionala dintr-o postura vulnerabila, starea sa de sanatate fiind una precara, agravata pe fondul privarii de libertate”, a precizat echipa de avocati de la Mocanu & Asociatii, scrie redactia9.ro.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2