Avocatul Poporului demareaza o investigatie la mai multe spitale de psihiatrie din tara. Printre acestea se numara si Centrul de Recuperare (CRRPH) de la Sighet

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu si va demara, in urmatoarele doua saptamani, o investigatie la mai multe spitale de psihiatrie din tara, scrie Mediafax, printre care si Centrul de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Sighetu Marmatiei, unde au fost gasiti, in 3 septembrie, pacienti tinuti in custi sau legati.

„Ca urmare a recentelor incidente petrecute in cateva spitale psihiatrice, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu si va efectua, in urmatoarele saptamani, o serie de investigatii in mai multe spitale de profil din tara”, arata Avocatul Poporului, intr-un comunicat de presa remis, vineri, MEDIAFAX.

Sursa citata mentioneaza ca „printre unitatile sanitare vizate, se afla Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Sapoca, judetul Buzau, Centrul de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Sighetu Marmatiei, judetul Maramures, Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Padureni-Grajduri, judetul Iasi, Spitalul de de Psihiatrie Palazu Mare, judetul Constanta, Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Stei, judetul Bihor, Centrul de Evaluare si Tratament a Toxicodependentelor pentru Tineri “Sf. Stelian”, Bucuresti, precum si Spitalul Clinic de Psihiatrie ”Prof. Dr. Alexandru Obregia”, Bucuresti”.

Avocatul Poporului va intocmi, in urma investigatiilor, un Raport Special privind problemele existente in sistem si solutii in vederea remedierii acestora. Documentul va fi trimis Parlamentului si va fi informata opinia publica, mai precizeaza sursa amintita.

Un barbat in varsta de 38 de ani din localitatea Sageata, judetul Buzau, a atacat cu un stativ, 13 pacienti ai Spitalului de Psihiatrie Sapoca. Sase dintre acestia au murit. Barbatul a fost prins in curtea spitalului de un echipaj de politie care se afla in zona.

La Spitalul de Psihiatrie Padureni-Grajduri, din judetul Iasi, sunt internati 410 pacienti in 240 de paturi. Spitalul asigura asistenta medicala pentru bolnavi considerati periculosi, care au fost condamnati de catre instante. Potrivit site-ului unitatii medicale, la Spitalul Padureni Grajduri lucreaza sapte medici psihiatri, un medic stomatolog si un medic epidemiolog.

In ceea ce priveste Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare din judetul Dolj, ministrul Sanatatii Sorina Pintea a anuntat, luni, ca vrea sa redea acestei unitati statutul de maxima siguranta. Deocamdata mai este nevoie de lucrari, pentru care Ministerul va aloca saptamana viitoare 2 milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2