Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu in cazul copiilor din Baia Mare care au fost obligati sa cerseasca

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

balanta-avocatAvocatul Poporului s-a sesizat din oficiu in legatura cu situatia unor copii din orasul Baia Mare, judetul Maramures, abuzati si obligati sa cerseasca, se arata intr-un comunicat publicat pe AGERPRES.

Conform articolelor aparute in mass-media, zeci de copii erau batuti si legati in lanturi daca refuzau sa iasa pe strada la cersit, ori nu strangeau suficienti bani din aceasta activitate.

„Copiii, unii dintre ei in varsta de 3 ani, erau plasati pe strazile din centrul orasului Baia Mare si la biserici pentru a implora mila trecatorilor, iar suma stransa trebuia sa fie cuprinsa intre 30 si 50 lei pe zi. Capii retelei si-au trimis la cersit proprii copii, anchetatorii sustinand faptul ca fiul acestora, in varsta de 17 ani, trebuia sa-i supravegheze pe minorii fortati prin mijloace abuzive sa cerseasca.

Procurorii DIICOT au indicii conform carora reteaua cersetorilor din Baia Mare actiona de zece ani, minorii fiind abuzati prin folosirea repetata a unor mijloace de intimidare vizand acte de agresiune fizica si verbala (amenintari, injurii cu un pronuntat caracter umilitor, batai inclusiv cu corpuri contondente, precum si alte metode primitive de constrangeri, legarea cu lanturi). Tribunalul Maramures a dispus arestarea preventiva a inculpatilor pentru o perioada de 30 zile”, a spus Matei Virtosu, purtatorul de cuvant al Avocatului Poporului.

ZiarMM

Vezi si Baia Mare – Socant: Minori legati cu lanturi si obligati sa cerseasca de propriii parinti

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. mariana

    Aceasta situatie nu ar fi fost posibilă daca Politia Locala si cei de la Asistenta Sociala ( locala si judeteana) si-ar fi facut treaba.Dar ce sa ne miram,daca la toate suntem varza cum ar fi posibil ca ceva sa exceleze in acest oras si judet.E o ipocrizie sa te autosesizezi si sa faci anchete sociale la miliardarii gen Columbeanu si Truica si in decurs de 10 ani sa nu vezi o intreaga retea de cersit in care sunt implicate minori.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2