septembrie 20, 2021

Avocatul Poporului solicita Ministerului Sanatatii clarificari in privinta modului de plata a garzilor medicilor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Medici_Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu si solicita Ministerului Sanatatii (MS) clarificarea situatiei cu care se confrunta medicii in privinta modului de plata a garzilor.

“Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu si solicita MS sa ia masurile legale pentru clarificarea situatiei cu care se confrunta medicii in privinta modului de plata a garzilor. Totodata, Avocatul Poporului solicita MS sa comunice modalitatea legala de plata a garzilor in perioada august — septembrie 2016. Sesizarea din oficiu vizeaza posibila incalcare a art. 41 din Constitutia Romaniei privind munca si protectia sociala a muncii”, informeaza un comunicat transmis joi AGERPRES.

Avocatul Poporului s-a autosesizat cu privire la situatia cu care se confrunta medicii dupa ce, in spatiul public, a aparut informatia potrivit careia ministerul ar fi interpretat ‘nelegal’ dispozitiile OUG nr. 20 pentru modificarea si completarea OUG nr. 57/2015 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2016.

“Conform stirilor publicate in presa, medicii sustin ca MS a ‘interpretat nelegal, printr-o circulara, prevederile OUG nr. 20/2016 (…) in sensul ca, pentru acelasi angajat, stabileste doua valori de plata, respectiv salariul de baza este platit la o valoare majorata, iar pentru calculul garzilor se indica spitalelor sa foloseasca un salariu de baza mai mic, nu cel real'”, explica Avocatul Poporului.

De asemenea, Avocatul Poporului reaminteste faptul ca, in data de 6 august, Ministerul Sanatatii a facut precizarea ca “Guvernul a decis ca plata garzilor suplimentare efectuate de medici se va face pornind de la baza salariala crescuta prin intermediul OUG 20/2016, incepand cu data de 1 octombrie anul acesta”.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2