Ayatollahul Khamenei respinge discuţiile cu SUA cu privire la programele nuclear şi de rachete

home camp2
home camp2
home camp2

Ghidul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a exclus vineri posibile negocieri cu SUA cu privire la programele nuclear şi de rachete balistice ale Iranului şi i-a îndemnat pe iranieni să reziste presiunii americane, potrivit Reuters, informează AGERPRES.

“Sancţiunile brutale ale Americii împotriva Iranului au scopul de a ne prăbuşi economia … Obiectivul lor este de a ne limita influenţa în regiune şi de a opri dezvoltarea rachetelor noastre şi a capacităţilor nucleare”, a spus Khamenei într-un discurs transmis în direct de televiziune.

“Sprijinindu-ne pe capacităţile noastre naţionale şi reducând dependenţa noastră de exportul de petrol, toate acestea ne vor ajuta să rezistăm presiunii Americii”, a spus ghidul suprem iranian.

Relaţiile dintre Teheran şi Washington s-au deteriorat de când preşedintele american Donald Trump a retras SUA în 2018 din pactul dintre Iran şi cele şase mari puteri mondiale în virtutea căruia Teheranul a acceptat să-şi limiteze programul său nuclear în schimbul ridicării treptate a sancţiunilor internaţionale.

SUA au reimpus după aceea sancţiuni care au redus brusc exporturile de petrol ale Teheranului.

Washingtonul a declarat că doreşte ca Teheranul să negocieze un acord mai extins pentru a restricţiona în continuare activitatea nucleară a Iranului şi dezvoltarea programului său de rachete, precum şi de a limita influenţa regională a Republicii Islamice.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *