AZI – Protest spontan la Palatul de Justiție. Ce nemulțumiri au grefierii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Personalul auxiliar din cadrul Tribunalului Maramureş a iniţiat în cursul acestei dimineţi un protest spontan, protest care se va desfăşura în mod concret prin întreruperea programului de lucru între orele 10.00-12.00 şi adunarea în holul principal al instanţei, parter, Palatul Justiţiei.

„Protestăm pentru faptul că de 7 luni de zile primim salariile plafonate, deci nu ne sunt plătite integral. Ieri a avut loc o întâlnire la Ministerul Finanțelor Publice, o delegație din care a făcut parte și reprezentantul nostru sindical, căruia i s-a comunicat clar că nu se vor aloca bani pentru plata restanțelor salariale și nici pentru restanțele eșalonate de cinci ani de zile. Este vorba despre o valoare de referință sectorială care a fst recunoscuă prin titluri executorii și urmare a acestor titluri s-au emis decizii. Vorbim undeva între 2000 și 3000 de lei, în funcție de vechimea fiecăruia, de funcția pe care o ocupă. Vrem să nu mai lucrăm pe datorie”, a declarat Rodica Jula, grefier la Tribunalul Maramureș.

Grefierii sunt deciși să continue protestele până când își vor primi banii. Ei spun că nu cer salarii majorate, cci doar salariile care li se cuvin prin lege. Urmează a se decide care forme de protest vor fi adoptate pentru zilele următoare.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole