AZI SE DĂ VOTUL – Echipamente IT în 33 de școli din Baia Mare. Nimic de grădinițe

Consilierii locali sunt chemați azi, în ultima zi a lunii iunie, să voteze proiectul de hotărare privind aprobarea procedurii de distribuire și utilizare a echipamentelor mobile IT/dispozitive electronice pentru uz școlar achiziționate prin Proiectul ”Edu BM Educație Digitală în Municipiul Baia Mare”. Vorbim de echipamente IT și dispozitive electronice pentru nu mai puțin de 33 de unități de învățământ din municipiul reședință de județ. În cele 33 de școli se vor primi echipamente IT tip tabletă pentru uz școlar cu acces la internet, laptop-uri pentru uz școlar, tablă interactivă pentru uz școlar, proiectoare, ecran proiecție suport perete, camere web, Router wireless, Sistem All – in – One și Sistem management dispozitive.

Vorbim, de exemplu, de 18.502 tablete, 1351 de laptop-uri, respectiv 825 de table interactive. Școlile care vor primi laptop-uri, dar și table interactive, dar și alte dispozitive, sunt, printre altele, școlile gimnaziale „Petre Dulfu”, „Octavian Goga”, ”Dimitrie Cantemir”, „Avram Iancu”, „Vasile Alecsandri”, „Nichita Stănescu”, „Lucian Blaga”, „Mihail Sadoveanu”, „Simion Bărnuțiu” sau Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale”.

Liceele unde vor ajunge astfel de echipamente sunt Nemeth Laszlo, Colegiul de Arte, LPS, Liceul Penticostal, Seminarul Teologic Ortodox, Colegiul Tehnic Transilvania, CS Nenițescu, George Barițiu, Anghel Saligny, Emil Racoviță, Aurel Vlaicu, Vasile Lucaciu, Gherghe Șincai, Nicolae Titulescu sau Mihai Eminescu. În acest proiect nu se vorbește nimic de grădinițe, despre dotarea acestora cu echipamente IT pe care să le folosească profesorii.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu