BAC DE TOAMNĂ – Un candidat a fost eliminat la proba de azi

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Astăzi, 18 august, a fost susținută proba scrisă la alegere a profilului și specializării – proba E.d), din cadrul examenului național de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2021. În Maramureș au fost prezenți 548 de candidați din totalul de 692 înscriși la această probă (79,19%). Au fost absenți, conform datelor furnizate de către Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, un număr de 143 de candidați. Un candidat a fost eliminat.

 În data de 19 august, conform calendarului Ministerului Educației, candidații vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă –  proba E.b). ISJ Maramureș precizează că procedurile de echivalare și recunoaștere a competențelor lingvistice și digitale se vor derula în intervalul 23 – 31 august: „În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2021), potrivit metodologiei specifice. Afișarea primelor rezultate, prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), va avea loc în data de 31 august (până la ora 12:00)”.

„Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format fizic, cât și electronic. În acest sens, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/ reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (1 – 3 septembrie), vor fi comunicate vineri, 3 septembrie.

În conformitate cu prevederile legale afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului. Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească o serie de condiții, și anume recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea, respectiv obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise”, precizează ISJ Maramureș.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2