Baia Mare: 1.000 de lei este amenda pentru turturii necuratati. Vezi aici, la ce numar trebuie sa suni pentru a face sesizare

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general


Foarte multe blocuri din cartierele baimarene au acoperisurile decorate cu turturi de gheata. Acestea sunt extrem de periculoase mai cu seama in momentul in care vremea se inmoaie si acestia incep sa se desprinda. In cazul in care sunt deasupra magazinelor, a trotuarelor si a scarilor de bloc riscul unui accident poate fi inevitabil.

Si cum meteorologii prognozeaza o incalzire usoara a vremii ne putem astepta in orice moment ca “avalansa” de turturi sa cada. Indolenta, celor care stau la ultimele niveluri de bloc, este extrem de periculoasa pentru vecini si trecatori.

Pe strada Petru Rares, spre exemplu, unele acoperisurile sunt intesate de turturi care ating chiar si peste 2 metri insa proprietarilor nu le pasa. Din prea multa comoditate acestor oameni le este greu sa iasa la fereastra si sa-i dea jos.

Cetatenii care intalnesc astfel de situatii si doresc sa previna producerea unor nenorociri pot suna in dispeceratul Politiei Locale Baia Mare la numarul de telefon 0262-218961. Aici facem precizarea ca politistii locali se vor deplasa la adresa indicata. In cazul in care vor gasi acasa proprietarul il vor pune sa dea jos turturii. Daca nimeni nu va deschide usa, politistii ii vor lasa o somatie in usa si ulterior vor reveni sa verifice daca persoana respectiva s-a conformat.

Amenda pentru astfel de situatii este cuprinsa intre 500 si 1000 de lei.

Politistii locali au intervenit, in urma solicitarilor, la cateva adrese si s-a rezolvat. Chiar si in cursul zilei de astazi au fost deja facute sesizari. Cel mai mare turture, spun oficialii, a atins 3 metri si a fost descoperit la un bloc de locuinte de pe Bulevardul Bucureti.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. profu de romana

    Si cine sa dea jos turturii. Locatarii de la etajul IV, toti locatarii sau cine? Multe blocuri nu au asociatie de proprietari blocurile fiind pline de chiariasi, cu acoperisuri ilegale si proprietarii plecati la munca in strainatate. Politia locala sa-si vada de treaba, in acea zona nu circula persoane, fiind suficient sa notifice doar locatarii. Politistii locali ar face bine sa verifice situatia la institutiile publice care au la fel turturi deasupra trotuarelor, sa identifice masinile imobilizate din cauza carora nu s-a putut realiza deszapezirea, sute fiind abandonate pe spatiul public. De asemenea sa identifice proprietarii auto care au garaje dar tin masinile sin strada si alte activitati importante pt comunitate. Dupa ce termina pot da si la lopata langa sediul lor care arata ca naiba.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *