Baia Mare: 133 de garaje vor fi demolate. Acestea sunt amplasate pe doua bulevarde si trei strazi. Consilierii locali si-au dat ieri seara acordul

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Consilierii locali au aprobat ieri, 31 octombrie, demolarea garajelor din zona MUNTENIEI, dar si incetarea tuturor contractelor de inchiriere sau concesiune, dupa caz. Apartinatorii constructiilor ilegale vor fi notificati prin lipire pe garaj.

Procedurile sunt exact ca si cele aplicate, in urma cu cateva luni, in zona ARIS. Proprietarii vor fi instiintati de un executor judecatoresc, care ii va notifica cu privire la eliberarea terenurilor. Acestia au fost deja identificati dupa baza de date a Politiei Locale si cea a Primariei Baia Mare. Primele vizate pentru demolare sunt boxele construite ilegal, insa intr-un final toate garajele vor disparea.

In squarul respectiv au fost ”inventariate” un numar de 133 de garaje din care 27 de boxe nu au placutele pentru constructie. Aceste boxe se afla pe strazile care incadreaza squarul.

Mai facem precizarea ca autoritatile vor trece la demolare doar in secunda in care vor exista autorizatiile de constructii si licitatiile incheiate pentru suprateranele din zonele: ARIS (n.r.-in apropierea Colegiului National ”Mihai Eminescu”) si MUNTENIEI. Procedurile de eliberare a terenurilor vor fi facute de catre arhitectul sef si Politia Locala.

Pentru cei care nu stiu, Zona MUNTENIEI inseamna acel squar cuprins intre Bulevardul Traian, strada Munteniei, strada Transilvaniei, Bulevardul Unirii si Calea Traian.

Daniela Bazarea, consilier local PER: ”Avand in vedere ca acest proiect „Parcari publice in zona Munteniei” s-a aprobat, la o data anterioara, proiectul de hotarare, care a fost ieri in plenul sedintei de Consiliu Local vizeaza eliberarea terenurilor, de constructiile propriu-zise precum si notificarea detinatorilor. Parcarile sunt necesare in orasul nostru, iar faptul ca se vor construi parcari publice e un lucru benefic. Speram ca prin eliberarea acestor zone sa se genereze si posibilitatea aparitiei pistelor pentru biciclete pe aceste artere intens circulate si astfel traficul sa nu mai fie atat de aglomerat si implicit nici poluarea sa nu mai fie atat de mare.”

Revenim cu detalii.
Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2