Baia Mare: 500 de tone de material antiderapant si peste 50 de utilaje pregatite pentru deszapezire

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

500 de tone de material antiderapant exista in depozitul Municipiului Baia Mare. Pana la sfarsitul lunii curente acesta va fi suplimentat cu inca 2.500 de tone.

„Avand in vedere faptul ca salina va fi inchisa, in prima saptamana din ianuarie, iar comenzile in luna respectiva sunt numeroase, am solicitat sa se faca o comanda, prin care orasul nostru sa aiba 3.000 de tone de material antiderapant. Astfel, vom fi acoperiti, in cazul in care va ninge, si va trebui sa trecem la deszapezirea strazilor si bulevardelor din Baia Mare”, a relatat seful Primariei Municipiului Baia Mare.

Comparativ cu anii trecuti, la nivelul localitatii exista un numar de 48 de utilaje, care vor fi folosite pentru activitatile de deszapezire atat pe principalele artere de circulatie si strazi, cat si pentru trotuare si parcari. Pe langa aceste masini speciale, mai exista un numar de 16 mijloace, de ex. tractoare, autobasculante, buldoescavatoare, etc, care vor fi folosite pentru degajarea mormanelor de zapada.

Tractoarele, in mod deosebit, vor fi folosite in zonele deluroase sau montane sau pe strazile in panta, cum ar fi: Ferneziu, Firiza, Valea Borcutului. De precizat aici, ar mai fi faptul ca in aceste locatii vor stationa o parte din utilaje si vor exista stocuri de material antiderapant ca sa se poata interveni prompt.

Serviciului Public Ambient Urban ii revin parcurile si parcarile, in ceea ce priveste deszapezirea. In curtile blocurilor se va interveni dupa ce principalele artere de circulatie si strazile din cartiere vor fi curatate.

Obligatiile locatarilor si a agentilor economici

Primaria Baia Mare va trimite scrisori agentilor economici carora le va aminti obligatiile pe care le au pe timp de iarna, acestea fiind prevazute in lege.

„Atat persoanele fizice, cat si cele juridice trebuie sa curete trotuarele in dreptul imobilelor in care locuiesc. In ceea ce-i priveste pe agentii economici, acestora le vom trimite scrisori prin care le vom reaminti obligatiile pe care le au in anotimpul iarna, evident cele prevazute de lege”, a conchis seful institutiei.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2