Baia Mare: Alte două muzee își redeschid porțile pentru public

Începând de marți, 26 mai, alte două muzee din Baia Mare își vor redeschide porțile pentru public.

Este vorba despre Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Baia Mare și clădirea pavilionară din cadrul Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș.

”Vă anunțăm cu drag că muzeul nostru va reveni la programul inițial de vizitare (marți-duminică, orele 10-16.30, ultimul bilet) începând cu data de 26 mai 2020, ţinând seama de toate recomandările pentru siguranţa publică necesară reluării activităţii.

Începem prin a vă mulțumi pentru că ne-ați urmărit în număr atât de mare și în spațiul virtual, în această perioadă de restricții.

Am adaptat oferta culturală la aceste noi condiții, astfel că vă așteptăm cu drag să vizitați cele 10 expoziții deschise în prezent!”, precizează reprezentanții Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, într-o postare pe pagina de Facebook.

De asemenea, cei de la Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș fac următoarele precizări pe pagina de Facebook a instituției:

”MARȚI, 26 MAI 2020, redeschidem expoziția permanentă din Clădirea pavilionară ! De asemenea în sala de expoziții temporare așteaptă să fie descoperită și apreciată expoziția dedicată Zilei Naționale a Costumului Tradițional din România, pe care ați avut ocazia să o vedeți doar virtual.

📍Programul de vizitare:
Marti -Duminică: 10-18

În conformitate cu Ordinul nr. 2855/830/2020, emis de Ministerul Culturii si Ministerul Sănătății, privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară, vă rugăm să respectați următoarele reguli:

Purtaţi mască (medicală sau non-medicală) pe întreaga durată a vizitei în muzeu. Pentru a asigura o protecție eficace, masca se poziţionează astfel încât să acopere integral nasul și gura.

Dezinfectaţi-vă mâinile şi încălţămintea folosind dezinfectantul pe bază de alcool şi covorul decontaminant sau folosiți botoşeii de unică folosinţă puse la dispoziţia dumneavoastră la intrare

Păstraţi distanţa de siguranţă de cel puţin 2 m faţă de ceilalţi vizitatori şi față de personalul muzeului cu care intraţi în contact.

Respectaţi circuitul de vizitare unidirecţional stabilit în interiorul sălilor de expoziţie, precum şi indicaţiile personalului de supraveghere

Numărul maxim permis de vizitatori (prezenţi simultan) într-o sală de expoziţie este de 4 (patru) persoane (dacă nu sunt din aceeași familie)

Se interzice accesului în Muzeu a persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree)

Se interzice accesului în Muzeu a persoanelor care prezintă o temperatură peste 37,3°c sau care refuză să le fie verificată temperatura (termometrizarea va fi noncontact realizată de către personalul instituţiei special desemnat în acest sens).

respectarea fluxului de vizitare unidirecțional pentru facilitarea menținerii distanței fizice;

De asemenea, instituția noastră a pregătit și o serie de măsuri pentru prevenirea infectării cu coronavirus-ul COVID-19: plasarea la loc vizibil de anunțuri scrise privind regulile de distanțare fizică și cele de acces în muzeu; instalarea de automate pentru dezinfectarea mâinilor cu dezinfectat pe bază de alcool; dezinfecția regulată a suprafețelor; aerisirea periodică a încăperilor etc”.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1