BAIA MARE – Băimăreni verificați de Poliția Locală dacă curăță după câinii lor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

În municipiul Baia Mare sunt mulți proprietari de câini, iar aceștia au o serie de obligații de îndeplinit conform legilor în vigoare. Săptămâna trecută polițiștii locali au fost cu ochii pe proprietarii de caini de pe străzile V.Tepes, Bd. Republicii, Moldovei,, bd. Traian, bd. Bucuresti, Dobrogei, respectiv Oituz, dar și pe cei din zonele aflate în imediata apropiere a Parcului Central, Regina Maria sau zona Millenium în ceea ce priveşte respectarea prevederilor H.C.L. 510/2015, lit.e,”Plimbarea pe domeniul public a câinilor de companie, fără ca proprietarii acestora să dispună de materiale necesare pentru curăţirea locului şi evacuarea dejecţiilor, adică mătură, făraş, pungă de unică folosinţă ”, fapt ce constituie contravenţie şi se sancţionaeză cu amendă cuprinsă între 1000-2500 lei.

Este bine de știut că  “plimbarea câinilor pe domeniul public fără lesă, iar cei periculoşi fără botniţă şi lesă” constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 2000-2500 lei. Au fost verificati 5 proprietari de câini, toti aveau asupra lor pungute pentru colectarea dejectiilor.

Tot săptămâna trecută, au fost capturaţi de pe domeniul public al Municipiului Baia Mare un număr de 14 câini în urma sesizărilor primite la Dispeceratul Poliţiei locale și anume un caine de pe Bd Unirii, 9 caini Pirita și 4 caini str. Postfunduș.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2