Baia Mare: Bărbat arestat preventiv după ce a furat dintr-o locuință bijuterii din aur în cuantum de 30.000 lei

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la data de 22 noiembrie, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului K.I.Z.C. pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, prevăzută de art. 228 al. 1, art. 229 alin. 1 lit. d, alin. 2 lit. b Cod penal, cu aplicarea art. 41 al. 1 Cod penal ( recidivă postexecutorie).

La data de 22 noiembrie, faţă de numitul K.I.Z.C. a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.

”Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpatul K.I.Z.C., în data de 26.10.2020, în intervalul orar 08:15 – 12:20, prin folosirea de chei potrivite, a pătruns, fără drept, în locuința persoanei vătămate C. M., situată în municipiul Baia Mare, iar din interior a sustras bijuterii din aur (cercei, coliere, lănțișoare, brățări, inele, pandative), prejudiciul cauzat fiind în cuantum de 30.000 lei.

La data de 23.11.2020, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, transmite Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *