Baia Mare: Bursa locurilor de munca pentru absolventi, in 19 octombrie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca anunta organizarea bursei locurilor de munca pentru absolventi in data de 19 octombrie.

Evenimentul se va desfasura in  Baia Mare, la Casa Armatei, str. Hortensiei nr. 1 incepand cu ora 09.00.

Absolventii unei forme de invatamant, promotia 2018, care inca nu si-au gasit un loc de munca au sansa de a intra pe piata muncii, la Bursa locurilor de munca destinata lor.

„Pana azi, 18 octombrie, au fost contactati peste 350 agenti economici din care 33 ne-au comunicat oferta locurilor de munca, fiind astfel disponibile un numar de 695 de job-uri.

Din totalul job-urilor oferite, 51 sunt adresate persoanelor cu studii superioare, iar celelalte 644 se adreseaza persoanelor cu studii medii.

In ceea ce priveste locurile de munca vacante pentru somerii cu studii superioare, acestea sunt distribuite pe urmatoarele profesii:

– programator, economist, reprezentant vanzari, asistent manager, programator fabricatie, desenator tehnic, grafician, agent turism,  economist, programator, inginer electric, inginer mecanic, inginer ofertare, inginer instalatii, inginer geodez, ingineri instalatii electrice  si sanitare.

Din punct de vedere al distributiei pe domenii de activitate, locurile de munca pentru persoanele cu studii superioare apartin urmatoarelor ramuri economice:

  • activitati ale agentiilor de plasare a fortei de munca, activitati de inginerie si consultanta tehnica, fabricarea aparatelor de distributie si control a electricitatii, fabricarea de constructii metalice si parti componente ale structurilor metalice, metalurgia aluminiului, lucrari de instalatii sanitare, turism, comert, hoteluri si restaurante, etc.

Pentru persoanele cu studii medii, cele mai multe meserii provin din domenii de activitate specifice judetului nostru (metalurgia aluminiului, prelucrarea lemnului, productia de mobila, comertul cu ridicata si amanuntul, confectii imbracaminte, constructii metalice, fabricarea de piese si accesorii pentru autovehicule, fabricarea de echipamente electrice, fabricarea altor masini si utilaje specifice, fabricarea altor produse din cauciuc, fabricarea de saltele si somiere, prelucrarea lemnului, activitati de asigurari, turism, servicii, etc.).

Astfel locurile de munca sunt pentru urmatoarele profesii: bucatar, brutar, lucrator comercial cofetar, operator CNC (cate 25 de locuri de munca); electrician, operator productie ,operator la masini de inscriptionat, ambalator manual, macelar, operator supraveghere, cofetar patiser, preparator peste, pizzer, lucrator receptie marfa, muncitor necalificat la asamblareasi  montarea pieselor (cate 20 de locuri de munca); cate 10 locuri de munca pentru, muncitor necalificat in industria confectiilor, lacatus mecanic, operator asamblare, inspector calitate, manipulant marfa, sudor, electrician, instalator, muncitor necalificat, casier, muncitor necalificat asamblarea si montarea pieselor,  consultant asigurari – unit manager, vopsitor auto si manipulant marfuri.

De asemenea mai sunt disponibile intre unu si cate cinci locuri de munca, pentru profesiile de infirmier, operator call center lb. germana, maghiara si romana, tamplar universal, imprimator serigraf, mecanic auto, electrician auto, tinichigiu auto, vulcanizator auto, lucrator pentru loc de joaca, frizer, receptioner hotel, ospatar, camerista hotel, zidar-pietrar-tencuitor,  reprezentant vanzari, etc.

Obiectivul principal al acestui eveniment il constituie cresterea gradului de ocupare pentru absolventi, nefiind excluse alte categorii de persoane aflate in cautarea unui loc de munca prin intalnirea directa a cererii cu oferta de locuri de munca, in conditiile unei concurente loiale, transparente care sa permita realizarea unui echilibru intre acestea”, se arata intr-un comunicat al AJOFM Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2