Baia Mare, Capitala Culturala a Datoriilor

PNL

bani-robinetIn baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informatii de interes public am solicitat Primariei sa ne comunice lista facturilor neachitate.

Dupa 30 de zile lucratoare, termenul maxim prevazut de lege (de altfel, angajatii primariei au nevoie de 30 de zile sa raspunda la orice intrebare adresata pe legea 544), d-na Carmen Pop, mama raportarilor gradului de indatorare, ne comunica o lista din care reiese ca Primaria are restante la data de 15.05.2016 catre diversi furnizori, in suma totala de aproximativ 12.400.000 de lei.

5 milioane la reparatii strazi, la deszapezire 600.000, la spatii verzi aproape 2 milioane si alte diverse maruntisuri, cum ar fi presatii artistice de 700.000 de lei.

La Urbis, zice primaria ca avem datorii de 774.599 LEI, conform listei intocmite de directoarea economica Carmen Pop. Insa Urbis-ul a actionat in instanta Primaria, pentru datorii de 1.400.000 de lei.

De ce minte Carmen Pop? Ce mai ascunde Carmen Pop? Speram sa aflam mai multe de la DNA.

Pentru cei 30% cu adevarat interesati de soarta orasului, aveti mai jos lista datoriilor. Celorlalti 70%, nu putem decat sa le multumim. Suntem si datori, dar faimosi in toata lumea.

VEZI AICI LISTA COMPLETA

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

7 Comments

 1. Dumitru G.

  6 ! Vine alesu’ cu duba !

  Portal > Tribunalul MARAMUREŞ > Informaţii dosar
  Informaţii dosar
  Informaţii generale
  Părţi
  Şedinţe
  Căi atac
  Citare prin publicitate

  Informaţii generale
  Nr. unic (nr. format vechi) : 1109/100/2016/a1.2
  Data inregistrarii 03.06.2016
  Data ultimei modificari: 03.06.2016
  Sectie: Secţia Penală
  Materie: Penal
  Obiect: înlocuire măsură preventivă (art.242 NCPP) CERERE CONTROL JUDICIAR
  Stadiu procesual: Fond

  Părţi
  Nume Calitate parte
  CHERECHEŞ DE. CĂTĂLIN Inculpat

  Şedinţe
  07.06.2016
  Ora estimata: 14:00
  Complet: Complet CPF nr.1 – Fond
  Tip solutie:
  Solutia pe scurt:
  Document:

  Căi atac
  Nu există informaţii.

  Citare prin publicitate
  Nu există informaţii.

  http://portal.just.ro/100/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=10000000000091975&id_inst=100

  Reply
 2. Zoli

  Asta da lista de datorii,parca-i facut pentru manelisti – ”fara numar,fara numar”…Cred ca majoritatea porcariilor facute de ”ales” inca n-au iesit la lumina!Sper ca dupa ce se vor afla ”dom’primar” sa mai fie ales inca vreo 4-5 mandate,bineanteles la Gherla!

  Reply
 3. George

  155.1529,78 lei pentru zonele verzi inseamna 12,55 din datoriile enumerate. Ginditi si cit au costat parcurile giratorii din Baia Mare (nu ca amenajare florala ci constructiv, ca betoane, amenajari de constructie), ca acolo se planteaza panselute si lalele fara numar. Eu le spun parcuri giratorii. Mai trebuie puse bancute si totul e bine. Riscul ar fi ca un batrin sa-si ostoiasca durerea de sale pe o astfel de bancuta si sa nu mai poata iesi din sens (parc) din cauza traficului pina seara dupa apusul soareluui. Oare spatiile verzi plantate cu arbusti ornamentali ce trebuie tunsi de doua ori pe an si cosite tot de atitea ori nu pot inlocui lalelele care se ofilesc in 2 luni si panselutele care trebuie stropite in fiecere seara si se ofilesc tot asa de repede? De ce s-au ales solutii care necesita consumabile multe? Numara cineva la bucata florile plantate? Desigur, femeile acelea care stau ore in sir cu capul in pamint si planteaza sau plivesc, trebuie platite. Dar daca artistii din primarie ar alege alt fel de decor stradal, cu manoperea mai mica, s-ar reduce cheltuielile acestea greu de monitorizat/bucata de floare. Aici s-au sifonat multi bani, intr-o forma care ia ochii amaritului ce plateste taxele si incinta privirea batrinilor. Ii rog pe cititori sa nu se supere si sa considere ca aceste cuvinte sint doar ale mele.

  Reply
 4. deac

  Cum reușește acest primar pușcăriaș să păcălească și să convingă cetățenii să voteze cu el ? . Este prins luând mită cu bani marcați (pe care scria mită) , acești bani erau din taxele și impozitele cetățenilor . Acest individ împreună cu firma VITAL au ,,umflat,, facturile cetățenilor ca să dea salarii de 11.000 euro pe lună la handbal feminin . Și după ce a jefuit bine pe toată lumea din oraș , cetățeni în semn de ,,respect,, l-au votat ca să-i fure din . . . nou ?! . Aceasta se numește ,,întruchiparea prostiei umane,, .

  Reply
 5. ABC

  @ autorul articolului

  În legătură cu procentele 30/70 … faceți o greșeală spunând că doar celor 30% le pasă vs cei 70% pentru că aceste procente reprezintă doar numărul celor ieșiți la vot adică 1/3 din numărul de votanți din Baia Mare și aproape 1/4 din locuitorii de facto.

  Reply
 6. Paula

  Pentru unii conteaza doar ca orasul e frumos si curat. Nu le pasa de datoriile pe care le are primaria sau cat baga in buzunar alesii locali. Nu-i bai, alegeti-i in continuare pe cei care fura si copiii vostri vor suporta consecintele cand vor trebui sa plateasca impozite mult mai mari ca sa fie platite toate datoriile…

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1