Baia Mare: Centrul afterschool pentru copii CLIC a fost inaugurat (FOTO)

Joi, 13 aprilie, in Baia Mare a avut loc inaugurarea centrului afterschool pentru copii Creative Learning Intercultural Center (CLIC).

Practic, CLIC este o structura de economie sociala care a fost infiintata in anul 2015 de catre ASSOC, in cadrul proiectului POSDRU: Economie Sociala – Instrument de Crestere a Calitatii Vietii.

“Creative Learning Intercultural Center (CLIC) este o oaza educativ, situat intr-un spatiu minunat al copilariei, cu jocuri, cantec, bucurie si culoare, locul unde copilul isi poate intregi experienta sociala, unde invata cum sa invete, cum sa se poarte in societate, cum sa iubeasca natura, s-o ocroteasca; invata sa devina un bun prieten si sa aiba incredere in el.

In acest mediu educativ se pune accent pe valori educationale, respectand personalitatea copilului, incurajandu-l si descoperindu-l, venind in intampinarea propriilor nevoi. Ne propunem socializarea, educarea si pregatirea copiilor intr-un mediu propice varstei lor si ocrotit de personal de specialitate cu experienta in domeniu”, a spus Ioana Rus, manager al centrului.

Centrul va derula diverse activitati comune pentru copii: teme, engleza, germana, activitati artistico-plastice, activitati muzicale (pian, tobe, chitara, vioara), sport (dans, balet), gestionarea emotiilor si tehnici de relaxare, teatru.

CLIC functioneaza intr-un spatiu amenajat intr-una din cladirile care apartine de Liceul Teoretic “Emil Racovita”.

Vlad HERMAN

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *