septembrie 17, 2021

Baia Mare: Cimitirele, ingropate de gunoaie. Parohiile care incaseaza bani pentru salubrizare arunca deseurile in strada

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

gunoaie-cimitire-2Anual, inceputul lunii noiembrie comemoreaza trecerea in nefiinta a celor dragi. Rudele si apropiatii acestora se strang la cimitir pentru a aprinde o lumanare.

De Luminatie, mormintele sunt impodobite cu candele si flori. Insa, la cateva zile dupa Ziua Mortilor, cimitirele sunt din nou uitate si se transforma intr-o gropa de gunoi. La portile cimitirelor din Baia Mare zac mormane de coroane, resturi de candele si peturi.

Containerele din incinta cimitirelor sunt burdusite de gunoaiele ramase in urma celor care s-au rugat la mormintele apropiatilor, iar intrarea in cimitir este aproape imposibila din cauza deseurilor. Responsabili? Evident, baimarenii.

Pentru ca firmele de salubrizare din Baia Mare nu au in sarcina colectarea deseurilor ramase, strangerea lor revenind parohiilor care au in subordine respectivul cimitir. Parohii care percep o taxa de curatenie. Taxa se incaseaza, insa curatenia se lasa asteptata. La fel cum se lasa asteptate si autoritatile de mediu.

Bianca VLASAN

gunoaie-cimitire

gunoaie-cimitire-3

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. STEKO

    Sa le fie luate cimitirele din administrare!Oricum un cimitir este domeniu public.Parohiile responsabile n-au facut decit sa,,vinda”(!!!)locurile de veci pe sume,,frumoase”.In koor ii doare pe sutanisti ce ramine acolo.Doar n-o sa scoat bani din,,buzunar”sa plateasca curatenia…

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2