Baia Mare: Concursul International de matematica in limba franceza „Mathématiques sans frontières”


Anual, la Colegiul National “Mihai Eminescu” din Baia Mare, se desfasoara Concursul International de Matematica in Limba franceza „Mathématiques sans frontières”.

In competitie se inscriu elevi, care iubesc nu doar Limba franceza ci si Matematica. Subiectele, pentru examen, sunt concepute si trimise online de catre Asociatia Culturala si Stiintifica „Mathématiques sans frontières” din Strasbourg, Franta, institutie care este de altfel si coordonatorul international.

Rodica Mone, director adjunct Colegiul National “Mihai Eminescu”: “Caracterul inovator consta in faptul ca este un proiect interdisciplinar prin care sunt implicate doua arii curriculare cu specific diferit, Matematica si stiinte, respectiv Limba si comunicare, asadar una stiintifica si una umanista. Pe de alta parte, proiectul este inovator prin promovarea unei metode moderne si inedite de evaluare a elevilor la Matematica si la Limba franceza, concomitent.”

Participarea la acest concurs le dezvolta elevilor gandirea logico-matematica, dar si creativitatea.

Rodica Mone, director adjunct Colegiul National “Mihai Eminescu”: “Ca si obiective importante, amintesc: celebrarea si promovarea studierii limbilor straine, a limbii franceze in speta ca limba de comunicare europeana si nu numai, dezvoltarea creativitatii elevilor, dezvoltarea gandirii logico-matematice, promovarea interdisciplinaritatii, insusirea de catre elevi a unui vocabular si a unor termeni specifici matematicii, intr-o limba straina.”

Pentru organizarea, desfasurarea si pregatirea elevilor, in vederea participarii la Concursul International „Mathématiques sans frontières”, din cadrul Colegiul National ”Mihai Eminescu” s-au implicat anual, cadrele didactice de matematica si de limba franceza, cum ar fi: prof. Ciolte Daniela, prof. Alexan Anca, prof. Bencze Ramona, respectiv prof. Astalas Ramona, prof. Mone Rodica, prof. Muresanu Delia si prof. Ciumau Maria.

De precizat ar mai fi faptul ca partenerii acestei competitii sunt: Rectorat de l’Académie din Strasbourg- Franta, Inspection Pédagogique Régionale-Franta, Institut de Recherches sur l’Enseignement des Mathématiques-Franta si unitati de invatamant preuniversitar din Romania.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1